Škvarky: Jak připravit dokonalé domácí škvarky, na kterých si pochutnáte
Patříte mezi milovníky škvarků a různých pochutin z nich? Zkoušeli jste si už někdy připravit domácí škvarky? Pokud byste si rádi pochutnali na domácích a poctivých škvarcích ale máte obavy z jejich přípravy, pak nezoufejte. Poradíme vám, jak na jejich přípravu v domácích podmínkách. Z připravených škvarků poté můžete připravit různé pochutiny, třeba výborné škvarkové pagáče, nebo poctivý domácí chléb, kterému škvarky zajistí dokonalou chuť. Na poutích a slavnostních událostech se také hojně setkáte se škvarkovými tyčinkami.
Jak vyškvařit škvarky?
Nebojte, při dodržování správného postupu je zvládnete připravit snadno. Můžete si je připravit dle vlastní libosti - zvolíte si vlastní velikost výsledných škvarků, nebo také jejich křupavost.
- Mezi základní surovinu patří bezpochyby syrové sádlo.
- K jejich přípravě nepotřebujete žádné speciální přístroje - poslouží obyčejný kuchyňský hrnec.
- Syrové sádlo si nakrájejte na kostičky, dejte je do připraveného hrnce a podlejte vodou. Pro lepší chuť je možné použít i pivo.
- Jakmile se voda začne vypařovat, dojde k uvolňování tuku.
- Poté je potřeba hrnec přikrýt a nechat škvarky škvařit na mírném ohni.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami