Díky sterilování neboli zavařování jednoduše uchováte oblíbené výpěstky
Jakmile vaše zahrádka vydá své bohatství, začíná boj s časem. Jak všechny ty dobroty sníst dřív, než se začnou kazit? Pokud nechcete obdarovávat široké příbuzenstvo, přijde na řadu zavařování neboli sterilování, díky kterému si budete moci na své úrodě pochutnat i v zimě.
Časté chyby při sterilování
Byla by škoda času i potravin, kdyby se zavařování nepovedlo. Předem je tedy dobré nastudovat postup a nejčastější chyby. Kdo je dobře připraven, není později nepříjemně překvapen. Nejen chyby při tvorbě kompotu zabolí...
Způsoby sterilování
Ostřílení zavařovací experti vlastní zavařovací hrnec, ale co ti ostatní? Zavařovat lze i v obyčejném hrnci nebo v troubě. Vždy je důležité věnovat potřebnou péči přípravě zavařovacích sklenic.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Skutečně jednoduše a rychle upečená chuťovka na silvestra – sýrové pralinky se sezamem
Už jste pili redespresso? Vypadá to jako káva, ale není to káva. A ani čaj
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením