Šunka je královna masných výrobků, kterou milují děti i dospělí
Šunka se vyrábí z nejlepšího drůbežího, hovězího i vepřového masa, takže má různou chuť i jemnost. Tepelnou úpravou může být vaření, dušení, nebo uzení, čímž vznikají výrobky lahodné chuti. Na obale se také můžete setkat s označením šunka nejvyšší jakosti, šunka výběrová a šunka standardní podle toho, jak vysoké procento čistých svalových bílkovin obsahuje.
Domácí šunka
Šunku si můžete vyrobit i doma. Slouží k tomu přístroj zvaný šunkovar, v němž je příprava šunky snadná a rychlá. Nevýhodou je pouze kratší doba spotřeby hotové šunky. Domácí šunku ale zvládnete i bez šunkovaru.
Šunka v kuchyni
Takové Cordon Bleu je bez kvalitní vepřové šunky nemyslitelné. Šunka je také povinnou součástí oblíbeného hemenexu. A která svatba by se dřív obešla bez šunkových rolek? Žádná, asi jako oslava Silvestra bez chlebíčků se šunkovou pěnou.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Šílený jídelníček Jindřicha VIII.: Obézní milovník masového pudingu po smrti explodoval
Jogurtová buchta: Vláčný a šťavnatý moučník je hotový za chvíli a využijete i kelímek od jogurtu na odměřování surovin
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem