Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušené ovoce chutná nejen samotné, ale i jako jedna ze surovin

Sušené ovoce chutná nejen samotné, ale i jako jedna ze surovin

Sušení je jeden ze způsobů, jak se dá ovoce uchovat co nejdelší dobu. Kromě klasického sušení je nyní v kurzu i tzv. lyofilizace, tedy sušení ovoce mrazem. Tyto a další způsoby mají své výhody i nevýhody, každopádně si ale můžete dopřát nebo použít sušené ovoce naprosto kdykoliv.

Domácí sušení

Nejčastěji se doma suší jablka a výsledkem jsou všemi oblíbené křížaly. K sušení můžete využít speciální stroj – sušičku ovoce –, ale zvládnete to i v troubě. Tu použijete i při výrobě ovocných kůží ze směsi ovoce a sirupu.

Sušené ovoce jako surovina

Sušeným ovocem můžete vylepšit těsto na vánočku. Rozinky a další sušené ovoce jsou zase součástí nepečených zasněžených šišek a tradičních marokánek. Zdravou svačinku, oblíbené müsli tyčinky, oceníte nejen na výletě.

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty