Kopřivy začínají růst. Na jaře mají nejvíce síly i šťávy a jsou křehké. Vydejte se na ně v tu správnou dobu
Jak vymazat a vysypat formu na beránka: Takto zajistíte, že půjde snadno a lehce vyklopit a nerozpadne se
Co s husím výpekem? Hodí se k ochucení zelí, do rizota, ale skvělý je i do základu mnoha pomazánek, v chladu vydrží týdny
Svatomartinské akce v Praze a okolí: Kde ochutnáte vypečenou husu, kde zažijete šlapání zelí a kam vyrazit za mladými víny
Jak vybrat i upéct svatomartinskou husu? „Může být i mražená, pohlídat si ale musíte jednu věc,“ říká restauratér Filip Töpfer
21 foto Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Svatomartinské kuře nahradí i husu. Stačí přidat správné ingredience a bude chutnat a vonět úplně jako tradiční pečínka
4 foto Hodnocení 352× 3 chyby při pečení husy: Jak docílit měkkého a šťavnatého masa i křupavé kůrky
6 foto Hodnocení 2× Desatero rad na téma svatomartinské menu: Pečená husa, mladé víno a báječné rohlíčky
11 foto Hodnocení 2× Tradiční svatomartinské pokrmy: Vyberte si ze skvělých receptů na úžasná jídla
4 foto Hodnocení 47× Jak správně upéct husu. Důležité je začít s dostatečným předstihem a nic neuspěchat
Svatomartinské akce v Praze 2023: Kde ochutnáte slané husí frgále, kde placky přesňáky a kam na nejlepší pečenou husu
Husí výpek je lahůdkou, dá se využít mnoha způsoby: Přidat se může do těsta, pod dušené zelí i do skvělé pomazánky
5 foto Husí koláčky z kynutého těsta podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Sádlem vonící pochoutka ze zbytků husí pečínky
13 foto Svatomartinské akce 2023: Kde ochutnáte nejlepší husí pečínku a kam zajít na první letošní víno? Posvícení se konají v celém Česku
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Pět nejlepších jídel z kořenové zeleniny: Mrkev chutná se smetanovou omáčkou, celer smažený a červená řepa pečená
Jak poznat čerstvou rybu? Důležitý je vzhled očí i žaber. Zkušený rybář radí, čeho si dál všímat i proč kupovat rybu raději vcelku
Libová pečínka z krůtích prsíček v bazalkovo - medové marinádě / s dietním bramborovým salátem/ Recept ještě nebyl hodnocen 4,7 varilamyskakasicku 40 min