Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Postupně dozrávají další a další druhy ovoce, které se skvěle hodí do koláčů a buchet na plech. Chtěli byste znát jednoduchý a rychlý recept na bublaninu, který se vyplatí mít vždy po ruce? Přesně takový pro vás máme. Ať už do této bublaniny dáte třešně, meruňky, borůvky nebo švestky, pokaždé bude báječná.

Možná jste zrovna na chalupě a nemáte po ruce váhu, přesto byste rádi něco dobrého upekli. V takové situaci je skvělé znát hrnkový recept na bublaninu, která se pokaždé povede. Stačí jen několik ingrediencí, k tomu právě nasbírané ovoce, a můžete se pustit do pečení. Za chvíli se bude z kuchyně linout lákavá vůně.

Nejlepší ovoce do bublaniny

Než se pustíte do mražení a zavařování, nezapomeňte z ovoce upéct něco dobrého.

Hrnkový recept na bublaninu

Postup receptu, který jsme pro vás vybrali, je tak jednoduchý, že podle něj můžete péct bublaninu i s dětmi:

  1. Na jeden plech budete potřebovat 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice (stačí i méně), 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce a právě dozrávající ovoce. Na obalení ovoce se budou hodit 2 lžíce hrubé mouky. Na vymazání plechu potřebujete trochu tuku a hrubou mouku, ale dobře poslouží i pečicí papír.
  2. Vejce s cukrem utřete dohladka, přidejte olej, mléko a mouku, předem smíchanou s kypřicím práškem. Vše dobře promíchejte.
  3. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Na těsto narovnejte ovoce - když ho obalíte v hrubé mouce, nebude klesat.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 175 °C  a pečte přibližně po dobu 40 minut (každá trouba peče trochu jinak). Jestli je bublanina upečená, poznáte podle zkoušky špejlí. Když do ní vpíchnete špejli, musí být po vytažení suchá.

Doporučujeme vám zhlédnout následující video, které vám předvede celý postup názorně: 

Další recepty na bublaniny a výtečné řezy s ovocem najdete v našem velkém přehledu, určitě je z čeho vybírat.

 

Další tipy a triky