Jak upéct snadno bublaninu? Jednoduchý postup pro různé druhy ovoce vás naučíme podle videa
Postupně dozrávají další a další druhy ovoce, které se skvěle hodí do koláčů a buchet na plech. Chtěli byste znát jednoduchý a rychlý recept na bublaninu, který se vyplatí mít vždy po ruce? Přesně takový pro vás máme. Ať už do této bublaniny dáte třešně, meruňky, borůvky nebo švestky, pokaždé bude báječná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší ovoce do bublaniny
Než se pustíte do mražení a zavařování, nezapomeňte z ovoce upéct něco dobrého.
- Z čerstvého ovoce je bublanina vždy nejlepší, ale v zimě dobře poslouží ovoce mražené nebo zavařené.
- Čerstvé ovoce na bublaninu opláchneme a necháme okapat, případně osušíme utěrkou.
- Pecky nebo jaderníky je třeba odstranit. U třešní pecky můžete ponechat.
- Větší kusy před kladením na těsto nakrájíme (meruňky, švestky), menší na těsto jen rozložíme (borůvky, rybíz).
Hrnkový recept na bublaninu
Postup receptu, který jsme pro vás vybrali, je tak jednoduchý, že podle něj můžete péct bublaninu i s dětmi:
- Na jeden plech budete potřebovat 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice (stačí i méně), 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce a právě dozrávající ovoce. Na obalení ovoce se budou hodit 2 lžíce hrubé mouky. Na vymazání plechu potřebujete trochu tuku a hrubou mouku, ale dobře poslouží i pečicí papír.
- Vejce s cukrem utřete dohladka, přidejte olej, mléko a mouku, předem smíchanou s kypřicím práškem. Vše dobře promíchejte.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto narovnejte ovoce - když ho obalíte v hrubé mouce, nebude klesat.
- Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte přibližně po dobu 40 minut (každá trouba peče trochu jinak). Jestli je bublanina upečená, poznáte podle zkoušky špejlí. Když do ní vpíchnete špejli, musí být po vytažení suchá.
Doporučujeme vám zhlédnout následující video, které vám předvede celý postup názorně:
Další recepty na bublaniny a výtečné řezy s ovocem najdete v našem velkém přehledu, určitě je z čeho vybírat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma třešně. Jak je zpracovat a využít
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma meruňky. Jak je nejlépe zpracovat a na co všechno se dají využít
Čím nahradit prášek do pečiva? Máme pro vás několik tipů. Pomohou šlehaná vejce, jedlá soda i alkohol
Komentáře