Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přemýšlíte, jak do jídelníčku zařadit červenou řepu, nebo jak spotřebovat loňské zásoby této zdravé zeleniny? Použít ji můžete nejen do slaných jídel, ale také do různých moučníků a sladkého pečení. V našem receptáři jsme pro vás vybrali lákavou inspiraci.

Červená řepa v moučnících

Červenou řepu můžeme přidávat do různých koláčů a buchet. Dodá jim tmavě fialovou barvu a perfektně se hodí k čokoládě. Podle některých receptů se řepa předem vaří, jindy se použije syrová. Před samotným vmícháním do těsta je ji třeba najemno nastrouhat, případně rozmixovat.

Červená řepa v dalších dobrotách

Červenou řepu použijeme nejen do klasických moučníků, včetně dortů či bábovek, ale připravit z ní můžeme i řepný chléb, vafle či palačinky, které jsou výborné ve  sladké i slané podobě. Ti odvážnější mohou vyzkoušet v teplých dnech dokonce jahodovo-řepnou zmrzlinu.

Chcete, aby se červená řepa stala dokonce součástí slavnostního pohoštění, které vás čeká? I to je možné. Připravte čokoládový dort s červenou řepou podle následujícího video-receptu a úspěch u strávníků máte zaručený.

A jaké moučníky s červenou řepou pečete vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli