Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kromě hospodářských krizí nebo válečných dob můžeme chtít nahrazovat máslo i z důvodu snižování vysokého cholesterolu, intolerance na laktózu nebo v souběhu s veganským stylem života. Naštěstí známe poměrně dost variant náhrad másla jako tuku.

Máslo z mléčného tuku má natolik specifickou chuť a vůni, že žádnou umělou chutí ho plně nenahradíme. Přesto můžeme při vaření a pečení použít i jiné tuky, čímž zároveň ušetříme. Nahrazovat máslo se naučili také lidé, kteří mají intoleranci laktózy, jsou vegany nebo musí dodržovat nízký příjem cholesterolu.

Čím nahradit máslo při vaření

Výběr možností je překvapivě pestrý.
Falešnou "škvarkovou" pomazánku můžete vyzkoušet podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Další tipy a triky