Čím nahradit máslo v sušenkách? Poradíme několik alternativních možností
Máslo je nezbytnou součástí mnoha slaných i sladkých pokrmů. Jeho cena nás však může od nákupu odrazovat. Nicméně podle následujících rad a tipů si budeme moci naše oblíbené mlsání upéct, i když máslo zrovna v lednici nemáme.
Sušenky jsou skvělou volbou na svačinu nejen do práce či do školy, ale i s sebou na výlet. Na internetu najdeme spoustu různých receptů, ve většině z nich nechybí mouka, cukr a také máslo. To ale můžeme snadno nahradit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit máslo v sušenkách
Máslo můžeme v sušenkách nahradit hned několika surovinami, které máme většinou všichni doma. Často jsou i mnohem levnější.
- Klasickou náhradou másla je margarín. O tom, zda je margarín zdravější než máslo, panují stále spory, rozhodně je ale levnější. V receptech jím nahradíme máslo v poměru 1:1.
- Funkci másla v našich oblíbených sušenkách dokáže zastat i sádlo, které je levnější.
- Jeden díl másla můžeme také zaměnit za 3/4 dílu řepkového nebo slunečnicového oleje. Alternativou může být i olej kokosový, který sušenkám dodá lehce kokosovou vůni.
- Pro svou krémovou strukturu, která máslo velmi připomíná, se do sušenek skvěle hodí i avokádo. Je však potřeba, aby bylo opravdu zralé, a tedy krásně měkké.
- Další variantou, jak máslo nahradit, je jablečné pyré. V tomto případě však musíme ubrat trochu cukru v sušenkách, jelikož je pyré sladké samo o sobě.
- Stejně jako po jablečném, můžeme sáhnout i po pyré dýňovém. Vzhledem k tomu, že je pyré hutnější než máslo, přidáme ho do sušenek méně, než bychom dali másla.
- Šetřit s cukrem musíme i pokud se rozhodneme máslo v sušenkách vyměnit za rozmačkaný banán. Vhodné jsou zejména přezrálé banány.
- Ve stejném poměru lze máslo nahradit řeckým jogurtem. Ideální je použít hustší jogurt s vysokým obsahem tuku.
- Máslo si také jednoduše můžeme připravit doma sami. Jediné, co k tomu potřebujeme, je smetana s vysokým obsahem tuku a ruční šlehač, případně kuchyňský robot.
Komentáře