Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev je oblíbeným jídlem, ale její správná konzistence může být výzvou nejen pro začínající kuchaře. Hledáte způsoby, jak mrkev správně zahustit? Poradíme vám, jak na to - a to hned několika způsoby.

Dušená mrkev patří k přílohám oblíbeným v mnoha domácnostech. Ať už ji připravujete jako samostatný pokrm nebo ji kombinujete s masem, vždy je důležité dosáhnout správné hustoty. V tomto článku se dozvíte několik osvědčených metod, jak dušenou mrkev zahustit tak, aby měla ideální konzistenci.

Jak zahustit dušenou mrkev

Cílem je dosáhnout krémové struktury. A protože mrkev během dušení pustí poměrně velké množství vody, je třeba ji zahustit.

  1. Pokud připravujeme dušenou mrkev s masem, můžeme zatažené maso zaprášit moukou, přidat mrkev, podlít vodou a začít dusit.
  2. Také lze zahustit mrkev jíškou, která nejlépe chutná z másla nebo sádla.
  3. Mimo jiné je možné zahuštění záklechtkou. V tomto případě je nutné mrkev ještě chvíli povařit, aby se vytratila chuť mouky.
  4. Poslední možností je zahustit mrkev bramborovým škrobem rozpuštěným v troše vody. Takto zahuštěnou mrkev jen necháme projít varem a je hotovo.

Zahuštění dušené mrkve není žádná věda, stačí vybrat správnou metodu podle vašich preferencí. Ať už použijete jíšku nebo škrob, výsledkem bude ideální konzistence. Vyzkoušejte různé postupy a najděte ten, který vám nejvíc vyhovuje. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky