Čím zahustit dušenou mrkev? Osvědčené tipy a rady nejen pro začínající kuchaře
Dušená mrkev je oblíbeným jídlem, ale její správná konzistence může být výzvou nejen pro začínající kuchaře. Hledáte způsoby, jak mrkev správně zahustit? Poradíme vám, jak na to - a to hned několika způsoby.
Dušená mrkev patří k přílohám oblíbeným v mnoha domácnostech. Ať už ji připravujete jako samostatný pokrm nebo ji kombinujete s masem, vždy je důležité dosáhnout správné hustoty. V tomto článku se dozvíte několik osvědčených metod, jak dušenou mrkev zahustit tak, aby měla ideální konzistenci.
Mohlo by vás zajímat
Jak zahustit dušenou mrkev
Cílem je dosáhnout krémové struktury. A protože mrkev během dušení pustí poměrně velké množství vody, je třeba ji zahustit.
- Pokud připravujeme dušenou mrkev s masem, můžeme zatažené maso zaprášit moukou, přidat mrkev, podlít vodou a začít dusit.
- Také lze zahustit mrkev jíškou, která nejlépe chutná z másla nebo sádla.
- Mimo jiné je možné zahuštění záklechtkou. V tomto případě je nutné mrkev ještě chvíli povařit, aby se vytratila chuť mouky.
- Poslední možností je zahustit mrkev bramborovým škrobem rozpuštěným v troše vody. Takto zahuštěnou mrkev jen necháme projít varem a je hotovo.
Zahuštění dušené mrkve není žádná věda, stačí vybrat správnou metodu podle vašich preferencí. Ať už použijete jíšku nebo škrob, výsledkem bude ideální konzistence. Vyzkoušejte různé postupy a najděte ten, který vám nejvíc vyhovuje.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Salát z červené řepy
Přidáno před 1 hodinou
Kachní prsa se sušenými meruňkami a podzimní zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Zvěřinové ragú s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové steaky na bylinkách, s brokolicí a pepřovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Dýňový koláč s vlašskými ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Rolovaná kachna s knedlíky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Horkovzdušná fritéza jako pomocník: Nejlepší je začít s hranolkami nebo kuřecími křidélky, důležitá je teplota i čas přípravy
K čemu je Solamyl, bramborový škrob: Rady a tipy pro jeho využití
Komentáře