Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je to AB? Je to máslo, není to máslo... Jestli tápete, poradíme vám, o co jde
Zdroj: Freepik

Pod značkou AB si každý okamžitě představí jihočeské máslo s červeným označením AB. Ve skutečnosti se o máslo nejedná - je to kvalitní tuk, který obsahuje 78 % směsného tuku s obsahem 47 % tuku mléčného.

Jihočeské AB se řadí mezi kvalitní jemné a dobře roztíratelné tuky s příjemnou chutí i vůní. Je lehce stravitelné, hodí se i pro bezlepkovou stravu. Neobsahuje žádné emulgátory a konzervanty. Skládá se z živočišného, ale částečně i z rostlinného tuku.

Co si představit pod písmeny AB

I když takový tuk vypadá jako máslo a mnohdy je v obchodech ve stejném regálu s máslem, máslo to není. Pokud by bylo, muselo by obsahovat výhradně mléčný tuk. Směsné tuky ho obsahují jen malé množství, to ale neznamená, že ho jako máslo nemůžeme používat. Chutná nejen na pečivu, ale můžeme s ním péct moučníky, připravovat krémy, pomazánky, drobenku i jíšku.

Směsný tuk bývá levnější než máslo, proto ho využíváme k pečení nejrůznějších sladkostí - například báječné vánočky, s kterou vám poradíme v našem videu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky