Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger je jídlo pocházející překvapivě z Německa. Své jméno získal podle německého přístavu Hamburk, kde se prodával jako maso mezi dvěma chleby. Oblíbili si ho američtí námořníci a tak hamburský steak přivezli do USA.

Až později ho místo chleba začali vkládat do housky a tak vznikl hamburger, jak ho známe dnes. Do hamburgeru si můžeme dát vše, co máme rádi, ale jsou určité suroviny, bez kterých se v hamburgeru neobejdeme. Co tedy do hamburgeru patří?

Co patří do hamburgeru

Výhodou hamburgeru je, že si ho můžeme sestavit podle svých chutí a stejně tak si ho může upravit každý člen rodiny.

  • Houska nebo žemle na hamburger není jen obyčejná houska. Na rozdíl od klasické housky obsahuje vejce, mléko i máslo. Receptů na ně najdete na našich stránkách hned několik.
  • Mleté maso bývá nejčastěji hovězí, ale může být i vepřové, drůbeží nebo směs všech.
  • Dále by neměl chybět plátek sýra. Eidam, gouda nebo chuťově výrazný čedar který se, díky vysokému podílu tuku v sušině, hezky rozteče.
  • Bez zeleniny se neobejde žádný hamburger. Patří sem kroužky cibule, rajčata, salát a kyselá okurka.
  • Nesmíte zapomenout také na dresing, na který je také mnoho receptů a těžko říct, který je ten správný. 

Jak připravit pro své hosty hamburger, to poradí i následující videorecept, podle kterého ho jistě zvládne připravit i začátečník. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky