Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka je typická buchta, kterou si neodmyslitelně spojíme s nedělní kávou. Můžeme ji připravit v různých kombinacích a z mnoha druhů těst. Nejoblíbenější variace našich čtenářů vám představíme v dnešním článku.

Ikdyž se rozhodnete, že budete péct každou neděli jenom bábovku, věřte, že si s ní vystačíte dlouhou dobu a pokaždé bude jiná. Existuje totiž nespočet variací, které můžete na bábovku použít. Kouzlit můžete i s různými druhy těst. Oblíbené je třené, tvarohové, kynuté nebo piškotové bábovkové těsto.

Koření bábovce dodá šmrnc

Mezi ověřené klasiky, které pekly i naše babičky, bezpochyby patří mramorová  bábovka ochucená kakaem. Pokud si ale chcete vyzkoušet i méně známé druhy bábovek, nebojte se sáhnout po koření, které bábovku krásně ovoní. Chybu neuděláte ani přidáním nastrouhaného ovoce nebo zeleniny.

  • Do bábovkového těsta se jako strouhaná zelenina velmi často používá například cuketa, dýně nebo mrkev.
  • Ovocem můžete bábovku také obohatit, vedle nešlápnete s nastrouhaným jablkem, díky kterému bude bábovka vláčná.
  • Rozhodnete-li se použít do bábovky koření, tak mezi osvědčené kombinace patří jablko a perníkové koření nebo dýně se skořicí a hřebíčkem. Mrkev můžete doplnit kardamonem a k nevýrazné cuketě výborně pasuje citronová kůra.
  • Dalšími oblíbenými surovinami, které lze do bábovky použít jsou kandované ovoce, rozinky, různé druhy oříšků či kokos.

Tvaroh a jablka zajistí vláčnost

Pokud patříte mezi milovníky bábovek, určitě vyzkoušejte jablkovo-tvarohovou bábovku, kterou potěšíte celou rodinu. Díky nastrouhanému jablku a tvarohu bude bábovka krásně vláčná a voňavá. S postupem vám pomůže náš videorecept.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky