Jak připravit Calzone. Napůl přehnutá pizza se peče s náplní a výborně chutná se zeleninovým salátem
Calzone je vlastně přehnutá pizza, která se peče s náplní - záleží na nás, jakou náplň si vybereme a čemu dáme přednost, ale důležitý je sýr, rajčatová omáčka a olivový olej. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme ještě horkou, dokud je sýr vláčný a všechno krásně spojuje.
Italská pizza patří mezi nejoblíbenější jídla a každý ji miluje s jinou náplní - někdo má rád více zeleniny, jiný dá přednost sýrům, žampiónům, masové náplni nebo pikantní chuti. Pizzu si můžeme upéct i v domácích podmínkách podle těch nejlepších receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Calzone - pizza přehnutá napůl
Calzone je vlastně pizza, která je přeložená napůl a upečená s náplní. Připravíme ji z těsta na pizzu, které dobře rozválíme a na polovinu těsta rozložíme náplň. Nedáváme ji až ke krajům - ponecháme okraj (asi 2 cm), abychom po přehnutí těsta mohli okraje dobře uzavřít. Do náplně se hodí obdobné suroviny, jako se dávají na klasickou pizzu. Výborná je s rajčatovou náplní a sýrem, který vše krásně spojí. Můžeme ji vyzkoušet se žampiony, šunkou nebo kuřecím masem a cukrovou kukuřicí. Přidáme také italské koření a pár kapek olivového oleje.
Jak upéct Calzone
Přeložené okraje Calzone po naplnění dobře přimáčkneme, případně ještě ohneme dovnitř - tak, aby vznikl pevný okraj. Calzone položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečeme v troubě dozlatova. Tato pizza výborně chutná hned po upečení, podávaná se svěžím zeleninovým salátem a dresinkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejoblíbenějších druhů pizzy. Mezi všemi vede pizza rozmarná. Víte, která to je?
Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře