Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K sychravému podzimnímu počasí patří jednoznačně husté a hřejivé polévky, které mohou být díky své sytosti také hlavním chodem. Jednou z oblíbených hutných polévek je i kapustová s opraženým špekem a cibulí.

Kapusta je opomíjená surovina, pro její obsah vitamínů a minerálů bychom ji však měli do jídelníčku pravidelně zařazovat. Kapusta se báječně hodí především do polévek a dušených pokrmů, její listy zase na chutné masové závitky.

Jak uvařit kapustovou polévku

K uvaření kapustové polévky si připravte tyto suroviny

  1. Cibuli nejprve oloupejte a nakrájejte na kostičky společně s uzeným masem a špekem. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte.
  2. Kapustu nakrájejte na slabší proužky nebo kostičky, vložte do hrnce s vodou a uvařte doměkka.
  3. V druhém hrnci rozpusťte máslo, na kterém osmahněte cibulku a nakrájený špek dozlatova.
  4. Uvařenou kapustu sceďte a vodu dejte stranou. Kapustu poté přidejte k osmahnuté cibulce a krátce orestujte.
  5. Připravený základ na polévku zalijte vodou z kapusty a přidejte na kostičky nakrájené uzené maso.
  6. Polévku zahustěte jíškou, 15 minut provařte a dochuťte solí i prolisovaným česnekem. Na závěr přimíchejte majoránku.

Tip: Máte-li v oblibě více husté polévky, přidejte nakrájené brambory na kostičky a uvařte společně s polévkou doměkka.

Hřejivou polévku z kapusty snadno uvaříte s pomocí videoreceptu. Ze zbytku hlávky připravíte například lahodné karbanátky s mletým masem. Usmažené dozlatova chutnají báječně ve spojení s bramborovou kaší. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky