Jak udělat mrkev na salát? Sladká, rychlá a šťavnatá příloha je plná vitamínů
Na sladko-kyselý mrkvový salát sahají naše vzpomínky až do dětství. Tuto pochoutku připravíte snadno z nastrouhané mrkve smíchané s citrónovou šťávou a cukrem. Kdo chce, může přidat další ovoce, skořici, rozinky i oříšky.
Mrkev je nejvděčnější zelenina, ze které připravíme dokonalé slané i sladké pokrmy. Skvěle se hodí pod maso, do zeleninových placiček, polévek, omáček, ale i sladkých moučníků. Zároveň je její konzumace prospěšná pro náš organismus. Za syrova si z mrkve můžete připravit vynikající vitamínový salát, na kterém si pochutnáte ke svačině i jako příloze ke slanému obědu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat mrkev na salát
Klasický mrkvový salát uděláte rychlostí blesku. Pokud byste si jej rádi vylepšili, můžete přidat nastrouhané jablko, nakrájený pomeranč nebo ananas. Oblíbená je také kombinace mrkvového salátu se sušenými rozinkami. Jak tento salát udělat?
- Na 1 dávku mrkvového salátu potřebujete: 3 mrkve, 1 jablko a podle chuti citrónovou šťávu a med (nebo cukr).
- Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na struhadle najemno.
- Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte nahrubo k mrkvi. Vše pokapejte trochou citrónové šťávy.
- Doslaďte podle chuti a vložte alespoň na 10 minut do chladničky. Poté servírujte.
Mrkvový salát s jablkem si připravíte také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Aby nastrouhaná jablka nezhnědla, zakápněte je ihned citrónovou šťávou a promíchejte. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak odstranit jádřinec z jablek? Zvládneme to ostrým nožem nebo vykrajovačem jádřinců. Z jablek pak připravíme oblíbenou pochoutku
Jak připravit mrkvový salát? Báječný sladko-kyselý salát je plný svěžesti a vitamínů
Mrkev v naší kuchyni: Nesmí chybět při vaření slaných pokrmů i některých moučníků
Komentáře