Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na sladko-kyselý mrkvový salát sahají naše vzpomínky až do dětství. Tuto pochoutku připravíte snadno z nastrouhané mrkve smíchané s citrónovou šťávou a cukrem. Kdo chce, může přidat další ovoce, skořici, rozinky i oříšky.

Mrkev je nejvděčnější zelenina, ze které připravíme dokonalé slané i sladké pokrmy. Skvěle se hodí pod maso, do zeleninových placiček, polévek, omáček, ale i sladkých moučníků. Zároveň je její konzumace prospěšná pro náš organismus. Za syrova si z mrkve můžete připravit vynikající vitamínový salát, na kterém si pochutnáte ke svačině i jako příloze ke slanému obědu. 

Jak udělat mrkev na salát

Klasický mrkvový salát uděláte rychlostí blesku. Pokud byste si jej rádi vylepšili, můžete přidat nastrouhané jablko, nakrájený pomeranč nebo ananas. Oblíbená je také kombinace mrkvového salátu se sušenými rozinkami. Jak tento salát udělat? 

  1. Na 1 dávku mrkvového salátu potřebujete: 3 mrkve, 1 jablko a podle chuti citrónovou šťávu a med (nebo cukr). 
  2. Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na struhadle najemno
  3. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte nahrubo k mrkvi. Vše pokapejte trochou citrónové šťávy
  4. Doslaďte podle chuti a vložte alespoň na 10 minut do chladničky. Poté servírujte. 

Mrkvový salát s jablkem si připravíte také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Aby nastrouhaná jablka nezhnědla, zakápněte je ihned citrónovou šťávou a promíchejte. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky