Jak udělat strouhání do polévky? Postup je snadný a chuť výtečná
Domácí strouhání do polévky je skvělý způsob, jak pozvednout chuť vaší polévky. Se dvěma základními surovinami a trochou trpělivosti si snadno připravíte přesně takové strouhání, které bude chutnat celé rodině.
Strouhání je klasická polévková zavářka, která dodává vývarům na sytosti. I když v obchodě najdete hotové alternativy, domácí výroba má své kouzlo – víte přesně, co do něj dáváte, a navíc si můžete upravit chuť podle svých představ. Jak na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat strouhání do polévky
Těsto se skládá z hrubé mouky a vejce. Na 1,5 l vývaru postačí 1 vejce a zhruba 140 g hrubé mouky.
- Do prosáté mouky udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce.
- Vypracujte velmi tuhé těsto. Čím bude měkčí, tím hůře se bude strouhat, protože se bude lepit k sobě i na struhadlo.
- Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle a vzniklé drobky od sebe oddělujte, aby se neslepily. Strouhání nechte na vále zaschnout.
- Strouhání vařte zvlášť v osolené vodě, aby mouka nezakalila vývar.
- Nespotřebované syrové strouhání nechte důkladně vyschnout a uložte na příště.
Domácí strouhání do polévky je rychlé a jednoduché. Výsledek však předčí kupované varianty nejen svojí chutí, ale i dobrým pocitem z vlastnoručně připraveného jídla.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Co dát do polévky místo nudlí? Zkuste skvělé domácí zavářky nebo knedlíčky
20 nejlepších polévkových zavářek, které polévku zahustí a zvýrazní její chuť
Komentáře