Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí strouhání do polévky je skvělý způsob, jak pozvednout chuť vaší polévky. Se dvěma základními surovinami a trochou trpělivosti si snadno připravíte přesně takové strouhání, které bude chutnat celé rodině.

Strouhání je klasická polévková zavářka, která dodává vývarům na sytosti. I když v obchodě najdete hotové alternativy, domácí výroba má své kouzlo – víte přesně, co do něj dáváte, a navíc si můžete upravit chuť podle svých představ. Jak na to?

Jak udělat strouhání do polévky

Těsto se skládá z hrubé mouky a vejce. Na 1,5 l vývaru postačí 1 vejce a zhruba 140 g hrubé mouky.

  1. Do prosáté mouky udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce.
  2. Vypracujte velmi tuhé těsto. Čím bude měkčí, tím hůře se bude strouhat, protože se bude lepit k sobě i na struhadlo.
  3. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle a vzniklé drobky od sebe oddělujte, aby se neslepily. Strouhání nechte na vále zaschnout.
  4. Strouhání vařte zvlášť v osolené vodě, aby mouka nezakalila vývar. 
  5. Nespotřebované syrové strouhání nechte důkladně vyschnout a uložte na příště.

Domácí strouhání do polévky je rychlé a jednoduché. Výsledek však předčí kupované varianty nejen svojí chutí, ale i dobrým pocitem z vlastnoručně připraveného jídla. 

 

Komentáře

Další tipy a triky