Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Známý a rychlý moučník můžete péct kdykoliv během roku, hodí se do něj mnoho druhů ovoce. Výborné jsou bublaniny s třešněmi, rybízem, meruňkami, švestkami i borůvkami. Poradíme, jaký osvědčený recept použít na přípravu těsta.

Oblíbený letní moučník mizí z talířů velkou rychlostí, ale i jeho příprava je poměrně rychlá. Vybrali jsme pro vás jeden z nejoblíbenějších a mnohokrát osvědčených receptů našeho webu. Můžete si s námi upéct rychlou bublaninu, do které zužitkujete jakékoli ovoce

Jak upéct jednoduchou bublaninu

Bublanina podle tohoto receptu je krásně nadýchaná a vláčná, lehoučká a tak akorát sladká. 

  1. Na těsto si připravte 30 dkg krupicového cukru, 6 vajíček, 150 g oleje, 150 g mléka, 435 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, trochu citrónové kůry a 1 prášek do pečiva. Na menší plech stačí množství těsta ze čtyř vajíček. Polohrubou mouku můžete částečně nahradit moukou celozrnnou (např. špaldovou), moučník pak bude výživnější.
  2. Dále budete potřebovat ovoce a hladkou moukou na jeho poprášení, tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu.
  3. Celá vajíčka ušlehejte s cukrem (krupicovým i vanilkovým) a citrónovou kůrou. Vznikne hustá pěna. Čím déle budete šlehat, tím bude bublanina nadýchanější. Šlehání se nevyplatí odbýt. Pokud máte kuchyňský robot, určitě ho na šlehání využijte.
  4. Pak postupně přidejte olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem.
  5. Vybrané ovoce poprašte hladkou moukou, aby neklesalo dolů. Použít můžete např. borůvky, rybíz, švestky, meruňky, třešně, jahody i rebarboru.
  6. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a na těsto rozložte pomoučené ovoce
  7. Plech dejte do trouby a pečte při teplotě cca 180 °C přibližně 30 minut.
  8. Tip: Uvedené těsto lze použít i na bábovky, muffiny a dortové korpusy

Můžete se podívat na kompletní znění receptu na nadýchanou bublaninu s jakýmkoli ovocem, u receptu je uvedené množství surovin na větší i menší plech.

Podívejte se také, jaké jsou nejčastější chyby při pečení bublaniny a na co si dát při pečení pozor.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky