Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vylepšit kapání do polévky? Na ochucení stačí sůl, ale můžete přidat bylinky
Zdroj: Toprecepty

Kapání do polévky je jednoduchá zavářka, kterou připravíte během chvilky jen z několika surovin. Kapání polévku krásně zahustí, proto ji dáváme do takových polévek, které zahustit potřebují. Tato zavářka se báječně hodí do vývarů, zeleninových nebo masových, doplněných zeleninou.

Kapání se připravuje pouze z několika surovin, ale přesto chutná velmi dobře. Hodí se obvykle do stejných polévek, do kterých bychom jinak dali třeba polévkové nudle. Na rozdíl od nudlí ale kapání v polévce působí více "domácky", poctivě, prostě jako od babičky. Přitom je příprava rychlá, snadná a také levná.

Jak vylepšit kapání do polévky

Kapání do polévky pro čtyřčlennou rodinu postačí připravit jen z jednoho vajíčka, 2–4 lžic mouky (obvykle hladké), lžíce mléka (nebo vody) a trošky soli. Nejprve vidličkou dobře promícháme vajíčko s mlékem, přidáme hladkou mouku a posolíme, znovu promícháme a můžeme lít přes síto (haluškovač) do vroucí polévky. Kapání není potřeba nijak vylepšovat. Ale kdo chce, může přidat:

V následujícím videu se můžete podívat, jak vylepšit kapání přidáním sušeného libečku:

Podívejte se také, z jaké mouky připravit kapání do polévky.

Komentáře

Další tipy a triky