Jak vylepšit kapání do polévky? Na ochucení stačí sůl, ale můžete přidat bylinky
Kapání do polévky je jednoduchá zavářka, kterou připravíte během chvilky jen z několika surovin. Kapání polévku krásně zahustí, proto ji dáváme do takových polévek, které zahustit potřebují. Tato zavářka se báječně hodí do vývarů, zeleninových nebo masových, doplněných zeleninou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vylepšit kapání do polévky
Kapání do polévky pro čtyřčlennou rodinu postačí připravit jen z jednoho vajíčka, 2–4 lžic mouky (obvykle hladké), lžíce mléka (nebo vody) a trošky soli. Nejprve vidličkou dobře promícháme vajíčko s mlékem, přidáme hladkou mouku a posolíme, znovu promícháme a můžeme lít přes síto (haluškovač) do vroucí polévky. Kapání není potřeba nijak vylepšovat. Ale kdo chce, může přidat:
- trošku sušených a mezi prsty rozdrcených bylinek (např. libeček, petržel)
- muškátový oříšek (pro výraznější chuť)
- trošku kurkumy (pro lepší barvu)
V následujícím videu se můžete podívat, jak vylepšit kapání přidáním sušeného libečku:
Podívejte se také, z jaké mouky připravit kapání do polévky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat muškátový oříšek? Nejlépe až na závěr vaření a pouze ve velmi malém množství
Kurkuma v zimě prohřeje: Stačí špetku přidat do vaječné tlačenky nebo do zlatého mléka, pikantně ochutí i různé pomazánky
Jak sušit petrželovou nať. Uchovejte si její příjemnou chuť i do chladných zimních dnů
Komentáře