Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vymačkat šťávu z mrkve? Můžete si ji snadno připravit i bez odšťavňovače
Zdroj: Toprecepty

Mrkev je skvělou zeleninou nejen proto, že je plná vitamínů a tělu prospěšných látek, ale díky své šťavnaté sladké chuti je oblíbená i mezi dětmi. Těm chutná nejvíce jen tak samotná, v kuchyni ji však můžete zpracovat do mnoha pokrmů.

Mrkev nakrájená na kolečka skvěle doplní dušené hovězí maso, spolu s citrónovou šťávou a kousky ananasu či nastrouhaným jablkem nesmí v podobě salátu chybět na mnoha prostřených stolech, dokáže ale i zdravě osladit moučníky. A šťávu jste z ní už ochutnali?

Jak vymačkat šťávu z mrkve

Mrkvovou šťávu připravíte v několika snadných krocích. Neobejdete se však bez výkonného mixéru, tkaniny a velké mísy.

  1. Mrkev nejprve zbavte zelené natě, řádně ji omyjte a očistěte
  2. Nožem mrkev nakrájejte na menší kusy, přemístěte je do výkonného mixéru a rozmixujte.
  3. Rozmixovanou mrkev přendejte do pasírovacího plátýnka, případně čisté utěrky, a zamotejte do uzlíku.
  4. Nad velkou nádobou pak z rozmixované mrkve přes plátýnko vymačkejte co nejvíce šťávy.
  5. Suchou dužinu mrkve, která vám v plátýnku zbyde, určitě nevyhazujte. Můžete ji přidat například do sladkého těsta na muffiny.

Mrkvový salát známe všichni především ze školních jídelen. K nedělnímu obědu si však můžete nastrouhanou mrkev smíchat s červenou řepou a křenem, oblečete tak tomuto klasickému receptu nový kabátek.

Komentáře

Další tipy a triky