Jak vymačkat šťávu z mrkve? Můžete si ji snadno připravit i bez odšťavňovače
Mrkev je skvělou zeleninou nejen proto, že je plná vitamínů a tělu prospěšných látek, ale díky své šťavnaté sladké chuti je oblíbená i mezi dětmi. Těm chutná nejvíce jen tak samotná, v kuchyni ji však můžete zpracovat do mnoha pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vymačkat šťávu z mrkve
Mrkvovou šťávu připravíte v několika snadných krocích. Neobejdete se však bez výkonného mixéru, tkaniny a velké mísy.
- Mrkev nejprve zbavte zelené natě, řádně ji omyjte a očistěte.
- Nožem mrkev nakrájejte na menší kusy, přemístěte je do výkonného mixéru a rozmixujte.
- Rozmixovanou mrkev přendejte do pasírovacího plátýnka, případně čisté utěrky, a zamotejte do uzlíku.
- Nad velkou nádobou pak z rozmixované mrkve přes plátýnko vymačkejte co nejvíce šťávy.
- Suchou dužinu mrkve, která vám v plátýnku zbyde, určitě nevyhazujte. Můžete ji přidat například do sladkého těsta na muffiny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Mrkvový salát známe všichni především ze školních jídelen. K nedělnímu obědu si však můžete nastrouhanou mrkev smíchat s červenou řepou a křenem, oblečete tak tomuto klasickému receptu nový kabátek.
Komentáře