Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zachránit přešlehanou šlehačku? Máme tři snadné možnosti, jak chybu napravit
Zdroj: Toprecepty

Šlehačka je ušlehaná smetana s více než 33 % tuku. Správně našlehanou šlehačku poznáme podle jemné, hladké struktury. Přešlehaná šlehačka tvoří drobné sraženiny tukových částic, které se posléze shlukují do másla.

Správně našlehaná šlehačka je tak hustá, že na svém povrchu tvoří vlny, jako když hodíte do vody kámen. Na metle se drží malé, pevné špičky a smetanová hmota je jemná a hladká. Po říznutí nožem se neslije. Tím je připravena k použití.

Jak napravit přešlehanou šlehačku

Při delším šlehání se šlehačka změní na máslo, ale náprava je snadná:

  1. Šlehačku postavíme do vodní lázně a přešleháme - máslo se rozpustí.
  2. Do šlehačky přidáme kousek povoleného másla a přešleháme.
  3. Šlehačku ohříváme, dokud se máslo nerozpustí a po vychladnutí přešleháme.

Smetanu volíme vždy s vyšším obsahem tuku. Pokud máme smetany více, můžeme sraženou šlehačku došlehat a využít ji k přípravě domácího másla. Šlehačka, která zůstává řídká, i když ji dlouho šleháme, potřebuje ke svému zpevnění ztužovač

Komentáře

Další tipy a triky