Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blíží se vánoční svátky a mnozí z vás budou mít na talíři kapra. Aby byla štědrovečerní večeře pro strávníky příjemnější, je dobré zbavit kapra kostí. V následujícím článku se proto podíváme, jak kapří maso připravit tak, aby nebylo plné kostí.

Kapří kosti jsou nepříjemně ostré, tvrdé a v rybě je jich mnoho. Nikdo z nás nechce strávit Štědrý večer na pohotovosti s kostí v krku. Abychom tomu předešli, můžeme se pokusit kapra vykostit. Nabídneme vám 2 způsoby, jak to udělat.

Jak zbavit kapra kostí

Budeme potřebovat slabý ostrý nůž, prkénko a utěrky.

Z vyfiletovaného kapra připravíte třeba tyto chutné kapří hranolky. Do komentářů pod článkem nám můžete napsat, jakou úpravu kapra máte rádi u vás doma.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky