Jak zbavit kapra kostí. Pomohou užitečné tipy a 2 jednoduché postupy
Blíží se vánoční svátky a mnozí z vás budou mít na talíři kapra. Aby byla štědrovečerní večeře pro strávníky příjemnější, je dobré zbavit kapra kostí. V následujícím článku se proto podíváme, jak kapří maso připravit tak, aby nebylo plné kostí.
Kapří kosti jsou nepříjemně ostré, tvrdé a v rybě je jich mnoho. Nikdo z nás nechce strávit Štědrý večer na pohotovosti s kostí v krku. Abychom tomu předešli, můžeme se pokusit kapra vykostit. Nabídneme vám 2 způsoby, jak to udělat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zbavit kapra kostí
Budeme potřebovat slabý ostrý nůž, prkénko a utěrky.
- Očištěného a vykuchaného kapra pořádně omyjeme od slizu. Lépe to jde teplou vodou. Důkladně osušíme, kapr nám potom nebude klouzat po prkénku.
- Kapra naporcujeme na podkovy a zbavíme kostí.
- Trošku náročnější je filetování kapra.
- Porce kapra ještě můžete nařezat nožem přes kůstky, které se pak stanou stravitelné.
Z vyfiletovaného kapra připravíte třeba tyto chutné kapří hranolky. Do komentářů pod článkem nám můžete napsat, jakou úpravu kapra máte rádi u vás doma.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře