Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kempink salát podle ČSN: Dáte si známou pikantní lahůdku milovanou hlavně muži?
Zdroj: Toprecepty

Kempink nebo také camping salát je oblíbenou volbou mužů, kteří se chtějí rychle zasytit a zároveň si pochutnat na něčem alespoň trošku pikantním. Nenechte je spoléhat se na kupované lahůdky, připravte poctivý salát doma.

Pochoutkové saláty a pomazánky jsou neodmyslitelnou součástí mnoha domácností. Namísto nákupu již hotových však můžete vsadit na poctivou domácí přípravu - bez zbytečně přidávaných umělých šmakulád a z kvalitních surovin. Vyzkoušíte?

Jak připravit kempink salát podle ČSN

Na 1 kg camping salátu potřebujete 450 g měkkého výrobního salámu, 200 g majonézy, 50 g hořčice, 150 g cibule, 50 g sterilované papriky (kapie) bez nálevu, 80 g sterilovaných okurek bez nálevu, 100 g sterilovaných feferonek bez nálevu, 5 g kvasného octa, mletý pepř, sůl a cukr podle chuti.

  1. Měkký salám oloupejte, podélně rozřízněte na čtvrtiny a poté nakrájejte na tenčí plátky ve tvaru kruhových výsečí.
  2. Sterilovanou zeleninu sceďte a nechte okapat.
  3. Kyselé okurky a cibuli nakrájejte na plátky, kapii nakrájejte na menší a kratší nudličky a feferonky nasekejte nadrobno.
  4. Připravte přeliv na salát - majonézu smíchejte s hořčicí, octem, pepřem, solí a cukrem. Promíchejte, ochutnejte a podle potřeby případně dochuťte.
  5. Zeleninu přidejte do mísy se salámem, zalijte ochucenou majonézou a promíchejte. Hotový salát nechte v lednici odležet nejlépe do druhého dne.
  6. Kempink salát podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe s rohlíky či banketkami.

Kempink salát je oblíbený především u mužů pro svou hrubější konzistenci i pro pikantní říz, který mu dodávají sterilované feferonky. Připravte si originální camping salát podle videoreceptu z naší dílny, který vás přípravou provede krok za krokem:

Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky