Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete si doma připravit klasický boršč? Recept vás provede přípravou této tradiční polévky, která je plná chutí a vůní. Naučte se, jak správně zkombinovat červenou řepu, zelí, maso a další ingredience, abyste dosáhli dokonalé chuti.

Tato hustá a sytá polévka, která je známá svou charakteristickou červenou barvou a bohatou chutí, se stala symbolem nejen ruské, ale i východoevropské gastronomie. Boršč je ideálním pokrmem pro chladnější dny, který vás dokonale zahřeje a dodá potřebnou energii.

Jak uvařit klasický boršč

Připravte si větší hrnec, minimálně o objemu 2 litry. 

  1. Základem boršče je správně uvařený hovězí vývar, který polévce dodá potřebnou sílu.
  2. Hotový vývar přecedíme a maso rozebereme prsty na vlákna dlouhá 2–3 cm. 
  3. Maso vložíme zpět do vývaru a přidáme na kostky pokrájené brambory, které v něm uvaříme do měkka.
  4. Přidáme zelí pokrájené na nudličky a necháme zvolna vařit.
  5. Na pánvi mezitím dozlatova osmažíme cibulku, ke které následně doplníme nastrouhanou mrkev.
  6. Po chvíli přidáme také nastrouhanou červenou řepu, kterou dále smažíme.
  7. Z hrnce, ve kterém se vaří brambory a zelí, odebereme 2 naběračky vývaru a vlijeme ho do pánve. Přidáme rajský protlak, dochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka.
  8. Po změknutí řepy přendáme celou směs z pánve do hrnce s vývarem a vaříme asi 2 minuty.
  9. Po ukončení varu přidáme drcený česnek, promícháme a necháme stát 15 minut.
  10. Na talíři boršč dochutíme zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou.

Příprava této polévky vám sice zabere trochu času, ale výsledkem bude sytý a výživný pokrm, který stojí za to. Vyzkoušejte chutný boršč a podělte se o něj s rodinou a přáteli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky