Klasický boršč je polévka plná chutí a vůní. Provedeme vás receptem krok za krokem
Chcete si doma připravit klasický boršč? Recept vás provede přípravou této tradiční polévky, která je plná chutí a vůní. Naučte se, jak správně zkombinovat červenou řepu, zelí, maso a další ingredience, abyste dosáhli dokonalé chuti.
Tato hustá a sytá polévka, která je známá svou charakteristickou červenou barvou a bohatou chutí, se stala symbolem nejen ruské, ale i východoevropské gastronomie. Boršč je ideálním pokrmem pro chladnější dny, který vás dokonale zahřeje a dodá potřebnou energii.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit klasický boršč
Připravte si větší hrnec, minimálně o objemu 2 litry.
- Základem boršče je správně uvařený hovězí vývar, který polévce dodá potřebnou sílu.
- Hotový vývar přecedíme a maso rozebereme prsty na vlákna dlouhá 2–3 cm.
- Maso vložíme zpět do vývaru a přidáme na kostky pokrájené brambory, které v něm uvaříme do měkka.
- Přidáme zelí pokrájené na nudličky a necháme zvolna vařit.
- Na pánvi mezitím dozlatova osmažíme cibulku, ke které následně doplníme nastrouhanou mrkev.
- Po chvíli přidáme také nastrouhanou červenou řepu, kterou dále smažíme.
- Z hrnce, ve kterém se vaří brambory a zelí, odebereme 2 naběračky vývaru a vlijeme ho do pánve. Přidáme rajský protlak, dochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka.
- Po změknutí řepy přendáme celou směs z pánve do hrnce s vývarem a vaříme asi 2 minuty.
- Po ukončení varu přidáme drcený česnek, promícháme a necháme stát 15 minut.
- Na talíři boršč dochutíme zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou.
Příprava této polévky vám sice zabere trochu času, ale výsledkem bude sytý a výživný pokrm, který stojí za to. Vyzkoušejte chutný boršč a podělte se o něj s rodinou a přáteli.
Komentáře