Pivní marináda na grilované maso: Jak ji připravit a jaké koření nesmí chybět
Grilování, to je vždy událost, kterou často sdílíme s přáteli i širší rodinou. Vždy se chceme blýsknout a připravit to nejlepší jídlo. K tomu nám může dopomoci také marináda, do které maso nakládáme i kterou ho potíráme.
V tomto článku se zaměříme na přípravu pivní marinády. Ta má několik předností. Použijeme-li tmavé pivo, přeneseme jeho lehce nasládlou, karamelovou chuť na maso. Světlé pivo je naopak ceněné pro svou hořkost a i tu dokáže v marinádě masu předat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pivní marinádu
Da marinády maso naložíme a nejméně několik hodin ho necháme odpočívat v chladu. Stejnou marinádou maso také potíráme během grilování.
- Základem pivní marinády je kromě piva také olej.
- Dvě třetiny piva smícháme s jednou třetinou oleje a přidáme koření.
- Koření volíme takové, které se nejlépe hodí ke grilovanému masu. Pro kuřecí maso to je především sladká paprika, vepřové maso se neobejde bez česneku a hovězí stačí zlehka dochutit pepřem.
- Pokud máme, přidáme do pivní marinády také bylinky, které nám budou korespondovat s daným typem masa.
- Pivní marinádu z černého piva podpoříme ještě troškou medu.
- Marinádu přivedeme k varu a chvilku povaříme.
- Jakmile vychladne, můžeme do ní naložit maso.
Jak připravit pivní marinádu na kuřecí křídla ukáže následující videorecept. Jak v receptu uvidíte, není nutné marinádu nechat projít varem, chutě ale nebudou tak intenzivní. Ať tak či onak, pivní marináda grilovanému masu prostě svědčí.
Komentáře