Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mezi minutková jídla se řadí ty recepty, které bychom měli být schopni připravit do několika minut. Do našeho výběru jsme pro vás přichystali 16 receptů na pokrmy, které zvládne do půl hodiny připravit i začátečník.

Mezi nejznámější minutky z restaurací se řadí zejména různé druhy masa připravované na pánvi, nejčastěji ve formě medailonků, plátků nebo nudliček. Rychlá a jednoduchá jídla do pár minut však připravíte i bez masa.

1/16

    3 z 16

    Babiččina minutka

    Babiččina minutka Video

    Máte chuť na řízky, ale nechce se vám je zdlouhavě obalovat v trojobalu? Řešením je obalit maso, a to ať už kuřecí, vepřové nebo třeba telecí, ve směsi mouky, vegety a dalšího koření a rychle je osmažit ve vrstvě oleje. Podávat je můžete například s rychlými pečenými bramborami.

    4 z 16

    Minutková krůtí játra

    Minutková krůtí játra

    Mezi oblíbené minutky se také řadí játra, která se v tomto receptu dusí v sójové omáčce spolu s kousky slaniny. Právě díky rychlé tepelné úpravě jsou játra krásně křehká a šťavnatá. Nejvíce si je vychutnáte jen tak samotná, nebojte se je ale přidat i do zeleninového salátu.

    7 z 16

    Minutkový guláš

    Minutkový guláš

    Ani při přípravě guláše nemusíte v kuchyni trávit dlouhé hodiny vařením. Vepřovou kýtu rychle osmahnete na pánvi, zaprášíte mletou paprikou a dalším kořením, přidáte rajčatový protlak, nakrájené papriky a krátce podusíte. Nejlepší je guláš samozřejmě s krajícem čerstvého chleba.

    8 z 16

    Minutková kachní prsa

    Minutková kachní prsa Video

    Kachní prsa jsou další oblíbenou moderní minutkou. Mají krásně opečenou křupavou kůrčičku, jsou pouze osolená a opepřená, a spolu s brusinkovo-rybízovou omáčkou chutnají neodolatelně. Provonět je ale můžete nasekaným čerstvým tymiánem.

    9 z 16

    Maminčiny uzené řízky

    Maminčiny uzené řízky

    Mezi minutky se řadí i obalovaná smažená jídla, protože jsou připravená hned. Smažit nemusíte ale pouze syrové maso nebo sýry, ale klidně i maso uzené. Mezi dva plátky uzeného vložte tvrdý sýr, obalte v těstíčku a strouhance a připravte tak trošku netradiční, ale velice chutné řízky.

    11 z 16

    Rybí karbanátky II.

    Rybí karbanátky II.

    Nejen rybí filet, ale i rybí karbanátky jsou hotové do půl hodiny. Ryba se jednoduše rozemele, přidá se nakrájená slanina, cibule a česnek, přisype se koření dle chuti, směs se zahustí strouhankou a pro spojení se přidá vejce. Vytvarují se karbanátky, které se obalí v trojobalu, a rychle osmaží.

    14 z 16

    Rychlo"pizza"

    Rychlo"pizza"

    Jestli jsou minutky jídla, která jsou připravená do pár minut, tak proč bychom k nim nemohli přiřadit i pizzu? Těsto se skládá ze zakysané smetany, majonézy, vejce a hladké mouky. Co vás možná překvapí je to, že se pizza připravuje na pánvi.

    15 z 16

    Rychlé těstoviny s cuketou a rajčaty

    Rychlé těstoviny s cuketou a rajčaty

    Těstovinové pokrmy se také řadí k těm jednodušším na přípravu a méně náročným na čas strávený v kuchyni. Mezitím, co se těstoviny vaří, zpěňte na oleji cibuli, přidejte česnek, nakrájená rajčata a cuketu a restujte, dokud cuketa nezměkne. Poté přimíchejte uvařené těstoviny a vychutnávejte.

    16 z 16

    Knedlík s vajíčkem

    Knedlík s vajíčkem Video

    I z tak obyčejného a levného jídla jako je knedlík s vajíčkem můžete připravit plnohodnotný pokrm, který si budete vychutnávat za pár chvil. K vajíčkovému knedlíku přikrojte plátek uzeného masa nebo ohřátou uzeninu. Chybět samozřejmě nesmí nakládaná okurka.

1/16

Komentáře

Další tipy a triky