Jak připravit Míša pohár. Dezert do skleničky s chutí slavných řezů zvládnete během několika minut
Míša řezy, to už je klasika. Kakaový piškot se svěží tvarohovou vrstvou završuje lahodná vrstva čokolády. Chutná výborně, jenže přece jen zabere více času. Ale co takhle Míša pohár?
Lahodná dobrota do skleničky nadchne každého. Vrstva podrcených kakaových sušenek nahradí kakaový piškot, tvarohový krém se s ní krásně propojí. Tenká vrchní vrstva čokolády rozhodně nesmí chybět. A zdobit můžeme jahodami, banány, nebo třeba borůvkami či malinami. Míša bude pokaždé trochu jiný.
Co potřebujeme na Míša poháry
Pokud máte málo času a rádi byste něco moc dobrého, Míša pohár může být to pravé. Budete na něj potřebovat kakaové sušenky a záleží na vás, které vyberete (Koka, Esíčka, Lotus, Bebe a další). Dále si připravte tvaroh, moučkový cukr, vanilkový lusk, plátky želatiny a smetanu ke šlehání. Na čokoládovou polevu ještě hořkou čokoládu a smetanu ke šlehání.
Jak připravit Míša poháry
Postup je snadný a když se nejprve podíváte na naše video, zvládnete poháry určitě skvěle.
- Nejprve si namočíme plátky želatiny, aby nabobtnaly.
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka.
- Tvaroh, práškový cukr a semínka z lusku dobře promícháme.
- Nabobtnalou želatinu vymačkáme a rozpustíme ji v trošce horké vody.
- Želatinu přilijeme za stálého míchání tenkým pramínkem do tvarohového krému.
- Smetanu vyšleháme dotuha a též ji přimícháme do tvarohu.
- Na dno pohárů nasypeme rozdrcené sušenky. Následuje vrstva tvarohového krému, poté necháme poháry v ledničce ztuhnout.
- Mezitím si připravíme čokoládovou polevu ze smetany a hořké čokolády.
- Polevou pokryjeme povrch tvarohového krému v pohárech.
- Na závěr ještě poháry dozdobíme např. čerstvým ovocem, cukrářskými ozdobami nebo čtverečkem čokolády.
Tip: Pokud nemáte želatinu, zvládnete skvělé poháry i bez ní podle receptu na Míša dezert ve skleničce (viz výše).
Další dobrotou, kterou zvládnete snadno a bez pečení, jsou Bebe řezy. Můžete se podívat, jak na to.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
6 kroků k čokoládové polevě: Z čokolády na vaření je připravená raz dva a hodí se na všechny moučníky
Desatero - jak zpracovat jahody a připravit z nich oblíbené dobroty
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Komentáře