Den čokoládového mousse
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mousse je francouzský dezert, jehož základní složkou je bílkový sníh nebo šlehačka, našlehané do lehké, nadýchané pěny. Mousse obsahuje i další ingredience, které pokrmu dodávají chuť - sladkou nebo slanou.
Kalendář Celý kalendář
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Více o významném dni
Nutností u nepečených dortů je použití želatiny:
Mousse znamená pěna - proto musíme základ na ni důkladně našlehat. Čím více vzduchových bublinek, tím je pěna nadýchanější. Ingredience, které pak do ní přidáme, jen zlehka vmícháme vařečkou nebo stěrkou, aby pěna nespadla.
Jak plnit cukrářský sáček, aby nebyla náplň všude okolo? Videonávod vám poradí
Jak ušlehat sníh nad párou? Video poradí s jednoduchým postupem a díky pevnému sněhu budou naše pusinky i kokosky ještě lepší
Žádná myš, ale mousse! Jak původně francouzská specialita dobyla svět
Komentáře