Odpalované těsto: Lze ho využít ve sladké i slané kuchyni. Přesvědčte se sami
Jakmile se řekne odpalované těsto, většina z nás si představí skvělé žloutkové věnečky, plněné banánky nebo třeba knedlíky připravené z tohoto těsta. Víte však, že z něj lze připravit například i zavářku do polévky?
Moučníky z odpalovaného těsta jsou velmi jemné, nadýchané, přesto dostatečně pevné, aby v nich vydržel lahodný krém a nerozmočily se. Také z tohoto těsta můžete připravit moučníky ve slané verzi - neoslazené těsto jednoduše naplníte slaným krémem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Moučníky z odpalovaného těsta
Nejoblíbenějšími moučníky z odpalovaného těsta jsou věnečky spolu s lahodnými větrníky. Následují banánky, koblihy, churros, donuty a další odpalované moučníky nejrůznějších tvarů, jaké si připravíte přesně podle sebe. Plní se mnoha druhy krémů.
Knedlíky z odpalovaného těsta
Tyto knedlíky jsou velmi žádané pro svou často tenkou vrstvu těsta, která jemně objímá ovoce ukryté vevnitř. Připravit je můžete s vaším oblíbeným ovocem, často se připravují jahodové, meruňkové či švestkové knedlíky s mákem a cukrem.
Zavářky do polévky z odpalovaného těsta
Pro mnohé z vás může být toto zjištění velmi překvapivé, ale z odpalovaného těsta se běžně připravují také zavářky do polévek, nejčastěji jsou to knedlíčky nebo nočky. Jsou velmi jemné a nadýchané jako obláček. Vyzkoušíte si jejich přípravu?
Odpalované těsto ve slané kuchyni
S odpalovaným těstem se můžete setkat ve slané kuchyni i v jiných pokrmech, než jen v podobě zavářek do polévek. Připravit si z něj můžete nočky k omáčce nebo kapustě, mnohými milované krokety, ale také například celozrnné briošky.
Nemějte obavy z přípravy odpalovaného těsta, stačí předejít zbytečným chybám a zcela jistě se vám povede. Připravte si s námi dokonalé karamelové větrníky, jejichž přípravou vás krok za krokem provede náš instruktážní videorecept:
Komentáře