Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Skvělé domácí směsi na dochucování polévek získáme různými způsoby. Nejoblíbenější z nich jsou sušení, nakládání do soli nebo úprava na tuku.
Polévky milujeme, zvlášť když se venku ochlazuje, a něco na jejich dochucení se vždy hodí mít po ruce. Polévkové směsi (různé domácí "vegety") si velmi snadno připravíme sami, nemusíme je kupovat. Použití je pohodlné, chuť výborná a navíc ušetříme. Zeleninu si do nich namícháme tak, aby nám chuť vyhovovala.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zeleninu na tuku
Tento způsob uložení zeleniny si pamatujeme nejspíš od našich babiček. Směs zeleniny zvolíme podle svých možností, pro inspiraci nabízíme oblíbený recept:
- Připravíme si 200 g mrkve, 300 g celeru + 20 g celerové natě, 100 g petržele (kořenu) + 20 g petrželové natě, 100 g kedlubny nebo květáku či kapusty, 100 g cibule, 20–30 g soli, 200 g 100% tuku.
- Zeleninu pomeleme nebo nastrouháme na elektrickém přístroji (robotu).
- Zeleninu dusíme 30 minut na tuku.
- Ještě horkou směs natlačíme do vypařených skleniček tak, aby mezi vrstvami nezůstal vzduch.
- Povrch ještě zalijeme tukem, ve kterém jsme zeleninu dusili.
- Skleničky uzavřeme, nesterilujeme, pouze uložíme na chladné suché místo.
Pokud máme dostatek místa v mrazničce, zmrazíme si různé polévkové směsi - je to nejjednodušší způsob uložení. Ale máme-li prostor zaplněný a potřebujeme ještě zpracovat sklizenou zeleninu, je čas sáhnout po oblíbených receptech našich babiček, recept na zeleninu na tuku patří mezi ně.
Vyzkoušejte nejoblíbenější recepty na chutné polévky z našeho receptáře. Čočková polévka, jejíž video nás postupem provede krok za krokem, patří mezi ně.
Komentáře