Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Zdroj: Top recepty

Skvělé domácí směsi na dochucování polévek získáme různými způsoby. Nejoblíbenější z nich jsou sušení, nakládání do soli nebo úprava na tuku.

Polévky milujeme, zvlášť když se venku ochlazuje, a něco na jejich dochucení se vždy hodí mít po ruce. Polévkové směsi (různé domácí "vegety") si velmi snadno připravíme sami, nemusíme je kupovat. Použití je pohodlné, chuť výborná a navíc ušetříme. Zeleninu si do nich namícháme tak, aby nám chuť vyhovovala. 

Jak připravit zeleninu na tuku

Tento způsob uložení zeleniny si pamatujeme nejspíš od našich babiček. Směs zeleniny zvolíme podle svých možností, pro inspiraci nabízíme oblíbený recept:

  1. Připravíme si 200 g mrkve, 300 g celeru + 20 g celerové natě, 100 g petržele (kořenu) + 20 g petrželové natě, 100 g kedlubny nebo květáku či kapusty, 100 g cibule, 20–30 g soli, 200 g 100% tuku.
  2. Zeleninu pomeleme nebo nastrouháme na elektrickém přístroji (robotu). 
  3. Zeleninu dusíme 30 minut na tuku. 
  4. Ještě horkou směs natlačíme do vypařených skleniček tak, aby mezi vrstvami nezůstal vzduch. 
  5. Povrch ještě zalijeme tukem, ve kterém jsme zeleninu dusili. 
  6. Skleničky uzavřeme, nesterilujeme, pouze uložíme na chladné suché místo.                                                                                                                                                                                               

Pokud máme dostatek místa v mrazničce, zmrazíme si různé polévkové směsi - je to nejjednodušší způsob uložení. Ale máme-li prostor zaplněný a potřebujeme ještě zpracovat sklizenou zeleninu, je čas sáhnout po oblíbených receptech našich babiček, recept na zeleninu na tuku patří mezi ně.
Vyzkoušejte nejoblíbenější recepty na chutné polévky z našeho receptáře. Čočková polévka, jejíž video nás postupem provede krok za krokem, patří mezi ně.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky