Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslo je mléčný tuk, který se vyrábí oddělením smetany od mléka. Pod pojmem máslo se mohou prodávat pouze výrobky, které jsou 100% živočišné, z kravského mléka. Ostatní jsou směsné tuky s podílem rostlinné složky.

Máslo je máslo - ať je pravé nebo směsné. Rozhodující je jeho chuť, vůně a výsledné vlastnosti pečiva a krémů, které z něj připravíme. Některé směsné tuky jsou velmi oblíbené i tím, že jsou dobře roztíratelné ihned po vyndání z lednice.

Proč je máslo při pečení tak oblíbené

Máslo je tuk, který je nositelem příjemných vjemů:

  • Máslová chuť a vůně je tím nejdůležitějším důvodem oblíbenosti másla.
  • Křehkosti moučníků a pečiva dosáhneme pouze máslem (listové těsto).
  • Pravé máslo dodá krémům příjemnou chuť bez nepříjemných "ocásků".
  • Tuhnutí másla je důležité při přípravě máslových a pudinkových krémů.
  • Máslo si přirozeně uchovává vlastní vitamíny, nemusí se do něj dodávat.

Uznejte sami - dokážete si představit křehoučké sladké sušenky s margarínem namísto másla? Na jejich přípravu se podívejte v našem videu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky