Proč je máslo ve sladké kuchyni tak oblíbené? Nejdůležitější je chuť a vůně
Máslo je mléčný tuk, který se vyrábí oddělením smetany od mléka. Pod pojmem máslo se mohou prodávat pouze výrobky, které jsou 100% živočišné, z kravského mléka. Ostatní jsou směsné tuky s podílem rostlinné složky.
Máslo je máslo - ať je pravé nebo směsné. Rozhodující je jeho chuť, vůně a výsledné vlastnosti pečiva a krémů, které z něj připravíme. Některé směsné tuky jsou velmi oblíbené i tím, že jsou dobře roztíratelné ihned po vyndání z lednice.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč je máslo při pečení tak oblíbené
Máslo je tuk, který je nositelem příjemných vjemů:
- Máslová chuť a vůně je tím nejdůležitějším důvodem oblíbenosti másla.
- Křehkosti moučníků a pečiva dosáhneme pouze máslem (listové těsto).
- Pravé máslo dodá krémům příjemnou chuť bez nepříjemných "ocásků".
- Tuhnutí másla je důležité při přípravě máslových a pudinkových krémů.
- Máslo si přirozeně uchovává vlastní vitamíny, nemusí se do něj dodávat.
Uznejte sami - dokážete si představit křehoučké sladké sušenky s margarínem namísto másla? Na jejich přípravu se podívejte v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Připravit hladký a nadýchaný pudinkový krém s námi zvládnou i začátečníci. Stačí dodržet několik důležitých zásad
Proč jsou koláče tvrdé a jak tomu předejít? Rozhodující je teplota i čerstvost surovin
Komentáře