Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někdy přijdou dny, kdy nemáme čas na dlouhé pobývání v kuchyni. Z toho důvodu najdete v našem receptáři stovky receptů na snadná jídla, která dokáží téměř ihned zahnat hlad, ale na jejich chuti a vzhledu rychlou přípravu neodhalíte.

Z našeho bohatého receptáře jsme vybrali 15 receptů na obědy či večeře, které zvládne připravit každý začátečník, a to do pár minut. Výběr je opravdu široký, najdete v něm jak studené, tak i teplé pokrmy, bezmasé, ale i sladké. Určitě v něm objevíte recept podle vašeho gusta.

1/15

    1 z 15

    Rychlé těstoviny se zeleninou

    Rychlé těstoviny se zeleninou

    Balení těstovin by měli doma mít všichni, kteří chtějí v kuchyni trávit co nejméně času. Mezitím, co se těstoviny vaří, zpěníte na pánvi cibuli, přidáte česnek, čerstvá pokrájená rajčata, sušená rajčata, podlijete vodou a necháte chvíli podusit. Můžete přidat i čerstvý špenát a směs poté smíchat s hotovými těstovinami.

    2 z 15

    Citronové špagety

    Citronové špagety

    Na citrónovou omáčku ke špagetám budete potřebovat hrnek vody, ve které se těstoviny vařily, šťávu z půlky citrónu, máslo, strouhaný parmezán a čerstvě drcený pepř. Jednotlivé porce ozdobte nastrouhanou citrónovou kůrou, parmezánem a lístky bazalky. Chuť těchto špaget vás příjemně překvapí.

    3 z 15

    Kuskus s hráškem a žampiony

    Kuskus s hráškem a žampiony

    Jestliže je příprava těstovin rychlá, tak uvařit kuskus je opravdová bleskovka. Zalije se totiž vroucí vodou a pár minut se nechá zakrytý pod pokličkou. Hotový kuskus můžete smíchat v podstatě s čímkoliv, co vám chutná. Podle vybraného receptu k němu přimícháte restované žampiony a hrášek.

    4 z 15

    Smetanová rýže se zeleninou a žampiony

    Smetanová rýže se zeleninou a žampiony

    Rychlou zeleninovou směs lze podávat i s oblíbenou rýži. Kořenovou zeleninu krátce orestujte s cibulí a plátky žampionů na tuku, přidejte růžičky květáku a brokolice a nechte prohřát. Přimíchejte uvařenou rýži, ochuťte kurkumou, zalijte smetanou ke šlehání a můžete si pochutnávat.

    6 z 15

    Kuřecí směs

    Kuřecí směs Video

    Kuřecí maso je skvělou volbou pro rychlý oběd, jelikož je udělané raz dva. Maso si můžete naložit do marinády den předem - v takovém případě bude jídlo na stole dříve, něž řeknete švec. Podle tohoto receptu se maso marinuje spolu s klobásou. Máte-li rádi ostřejší chuť, zvolte klobásu pikantní.

    7 z 15

    Kuřecí rychlovka

    Kuřecí rychlovka

    Už z názvu receptu je zřejmé, že tento oběd bude na stole do pár minut. Maso se dochucuje polévkovým kořením a po orestování se zalévá smetanou. Do ní můžete pro lepší chuť (i zahuštění omáčky) přimíchat kousek taveného sýru. Více barvy a vitamínů pak pokrmu přidají růžičky brokolice.

    8 z 15

    Pikantní nudličky z vepřové pečeně

    Pikantní nudličky z vepřové pečeně

    I vepřové připravíte jako rychlý oběd. Na nudličky nakrájené maso opečte na pánvi dozlatova, přidejte šalotku, česnek, pórek, červené papriky a rajčatový protlak. Chuť pak směsi dodá worcestrová a sladká chilli omáčka. Bude chutnat jak s bramborem či rýží, tak i s čerstvým pečivem.

    9 z 15

    Vinná klobása se zeleninou a jogurtovým dipem

    Vinná klobása se zeleninou a jogurtovým dipem

    Vinná klobása je další surovinou, po které můžete sáhnout, pokud si přejete udělat rychlý a chutný oběd. Můžete ji jenom opéct na pánvi a uvařit si k ní brambory, pokud ale ve vašem jídelníčku nesmí chybět pořádná porce zeleniny, přidejte k ní brokolici, mrkev a rajčata.

    10 z 15

    Pastinákové bramboráčky

    Pastinákové bramboráčky

    Na přípravě oblíbených bramboráků je nejzdlouhavější strouhání brambor. To si však můžete urychlit za použití elektrického robota. Netradičně si pak bramborák uděláte s přidáním pastiňáku a uzeného boku. Vyzkoušejte, budete příjemně překvapeni.

    12 z 15

    Zapečené tortilly

    Zapečené tortilly Video

    Jedno či dvě balení tortill se hodí mít vždy ve spíži v zásobě. Chutnají jak studené, tak teplé, jak na oběd, tak i na večeři. Podle vybraného receptu se tortilly plní opečenými paprikami, rajčaty, šunkou a sýrem, ingredience si ale samozřejmě můžete obměnit podle vlastní chuti.

    13 z 15

    Tuňákový salát v tortille

    Tuňákový salát v tortille

    Jako studený, ale velmi chutný a rychlý oběd, můžete servírovat tortillu s tuňákovou náplní. Kromě tuňáka v ní najdete zakysanou smetanu, tvaroh a zeleninu. Aby se vám s tortillou lépe pracovalo, potřete ji trochou vody a dejte na pár vteřin do mikrovlnky - půjde vám snadněji zamotat.

    14 z 15

    Červená řepa s balkánským sýrem a rukolou

    Červená řepa s balkánským sýrem a rukolou

    Minimum času v kuchyni strávíte přípravou salátu z předvařené červené řepy. Tu jednoduše nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a pokud máte rádi pálivější jídla, posypte chilli vločkami. Na stejně velké kousky nakrájejte balkánský sýr a rajčata. Podávejte s rukolou a zakápněte olivovým olejem.

    15 z 15

    Jablečné palačinky

    Jablečné palačinky

    Poslední recept v našem výběru zastupuje sladké pokrmy a řadí se snad mezi ty nejoblíbenější - palačinky. Trochu netradiční nádech jim dodáte, když do těsta nastrouháte jablko. Jenom ho nezapomínejte vždy před nabíráním promíchat, jablka mají tendenci se držet dole.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli