Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po dlouhém dni v práci se nám mnohdy nechce trávit příliš času přípravou večeře. Přesto je možné dopřát si vyvážené a chutné jídlo, jehož příprava nezabere více než 30 minut. Přinášíme vám 15 nejoblíbenějších receptů.

Nápady na rychlou večeři se budou hodit, když budete přemýšlet, co dát rodině k jídlu. Ve většině případů stačí pár surovin a za krátkou dobu si můžete vychutnat dobrý pokrm. Naše recepty jsou mnohonásobně ověřené vámi, našimi čtenáři.

1/15

    2 z 15

    Langoše jednohubky

    Langoše jednohubky Video

    Langoše jsou oblíbeným stánkovým jídlem. Co takhle si jejich mini variantu připravit k večeři? Recept neobsahuje droždí, těsto tudíž nemusí před smažením kynout a vy ušetříte čas. Langošky potírejte česnekem, kečupem a na závěr zasypejte strouhaným sýrem.

    3 z 15

    Minutkové kuřecí nudličky

    Minutkové kuřecí nudličky Video

    Kuřecí maso si můžeme naložit den předem do marinády, díky čemuž bude chuťově bohatší a výraznější. Není to však podmínkou a placičky budou báječně chutnat i bez nakládání. Kombinace s pórkem masu velmi prospívá. Směs dáváme přímo na pánev, kde smažíme menší placičky.

    4 z 15

    Babiččina minutka

    Babiččina minutka Video

    Zapomeňte na klasický trojobal! Tyto řízky jsou obalené ve směsi mouky a koření, což oceníte hlavně v momentě, když zjistíte, že došla strouhanka. Použít je možné libovolné maso, ať už kuřecí, vepřové nebo telecí. Nejlepší přílohou pak jsou brambory na všechny způsoby.

    5 z 15

    Frankfurtská polévka

    Frankfurtská polévka Video

    Frankfurtskou polévku zvládneme připravit během chvilky za předpokladu, že máme k dispozici vývar. Polévka je snadná, rychle hotová a velmi chutná. Dokáže zasytit i prohřát celé tělo. Na co ale nesmíte zapomenout je párek nebo jiná uzenina, bez které by to nebylo ono.

    6 z 15

    Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák

    Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák Video

    Topinky jsou oblíbeným způsobem, jak zpracovat starší chleba. Topinka může být jen česneková, ale daleko lépe chutná s pomazánkou. Pomazánka podle tohoto receptu je pikantně sýrová, dochucená hořčicí, kečupem, majonézou a worcesterem. Lépe chutná druhý den, kdy se chutě rozleží.

    7 z 15

    Sýrovo - kuřecí placičky

    Sýrovo - kuřecí placičky Video

    Syté kuřecí placičky se sýrem jsou vítanou změnou i alternativou ke kuřecím řízkům. Kuřecí maso, pokrájené na malé kousky, smícháme s nastrouhaným sýrem a dochutíme. Na pánvi tvoříme placičky, které jsou díky přidané majonéze lahodně šťavnaté.

    8 z 15

    Anglické palačinky

    Anglické palačinky Video

    Dostali jste chuť na sladkou večeři? Pak budou anglické palačinky pro vás to pravé. Palačinky jsou tenoučké, smaží se prakticky bez oleje a z obou stran. Naplnit je můžeme marmeládou, kysanou smetanou, tvarohem, ovocem, zmrzlinou nebo čokoládovým krémem.

    9 z 15

    Kuřecí čína

    Kuřecí čína Video

    Kuřecí čína v našich kuchyních zdomácněla. Není se čemu divit, jídlo je chutné, syté, rychle hotové a navíc si do něj můžeme dát oblíbené i aktuálně dostupné suroviny. Nejčastěji k ní vaříme rýži, ale báječně chutná také s nudlemi. Kuřecí maso lze zaměnit za krůtí nebo vepřové.

    10 z 15

    Pařížský salát

    Pařížský salát Video

    Máte hlad, ale teplé jídlo se vám už vařit nechce? Pak si připravte pařížský salát, který v kombinaci s bílým pečivem rozhodně nezklame. Salát připravený podle tohoto receptu bude chutnat ještě lépe než kupovaný. A co zbyde, to si můžete vzít druhý den do práce na svačinu.

    11 z 15

    Africké kuře

    Africké kuře Video

    Vaření podle tohoto receptu je třeba předem naplánovat. Maso se totiž nakládá do marinády, ve které by mělo odpočívat přes noc. Samotné vaření pak už zabere jen chvilku času. Než se uvaří rýže, bude jídlo hotové. Recept je snadný a tudíž vhodný i pro začátečníky.

    12 z 15

    Tyrolské Gröstle

    Tyrolské Gröstle Video

    Tyrolské gröstle jsou v podstatě vylepšené volské oko, které v Tyrolských Alpách najdete snad ve všech restauracích. Kromě slaniny či špeku se často podává také s vepřovým, hovězím nebo kachním restovaným masem. Jídlo je snadné, rychle hotové a velmi dobré.

    13 z 15

    Křupavé chlebíčky obráceně

    Křupavé chlebíčky obráceně Video

    Další praktický tip, jak zpracovat starší pečivo, nabízí obrácené křupavé chlebíčky. Kromě večeře jsou také skvělou svačinou do piknikového koše nebo do práce. Obložit je můžeme vším, co máme po ruce a co nám chutná. Nejdůležitější však je sýr, který se teplem rozteče.

    15 z 15

    Autentické špagety carbonara podle Emanuela

    Autentické špagety carbonara podle Emanuela Video

    Špagety jsou oblíbené u dětí i dospělých. Základem úspěchu jsou kvalitní těstoviny z tvrdé semoliny, které se jen tak nerozvaří. Ke špagetám přidáme vejce, parmezán a italskou panchettu. Lahodné jídlo je připravené do 30 minut a snědené bude během chvilky.

1/15

Další tipy a triky