7 skvělých receptů na meruňkové moučníky. Výborně chutnají s vláčným tvarohem a nerozlučně patří k létu
Krásně zbarvené meruňky, které dozrávají na stromech, lákají k nakousnutí. Pochutnáváme si na nich a pečeme z nich ty nejlepší meruňkové koláče a buchty. Výborné je meruňky kombinovat s vláčným tvarohem.
1. místo
Z vyzrálých meruněk upečeme kynuté koláčky vonící vanilkou a citronovou kůrou. Těsto obsahující sádlo je vláčné a hladké a dobře se s ním pracuje. Nejprve ho necháme asi hodinu kynout a mezitím nachystáme drobenku, tvarohovou náplň a meruňky. Těsto plníme náplní a meruňkami, navrch sypeme drobenku. Po upečení koláčky necháme vychladnout a pocukrujeme.
2. místo
Šátečky z listového těsta využijeme jako sladkou snídani, svačinu i rychlé pohoštění pro návštěvu. Připravíme si náplň z uvařeného vanilkového pudinku, tvarohu, skořice a meruněk. Rozválené těsto nakrájíme na čtverce, naplníme a zabalíme. Na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme. Po upečení už jen šátečky pocukrujeme a vychladlé podáváme.
3. místo
Bublaninu, jednoduchý a rychlý moučník s ovocem, zvládne připravit opravdu každý. Díky vmíchanému sněhu z bílků je bublanina lehoučká a jemná. Voní citronovou kůrou a vanilkou a skvěle se hodí k odpolednímu šálku kávy, výborná bude i jako sladká svačinka pro děti.
4. místo
Voňavé těsto z tvarohu a rumu rozetřeme do koláčové formy. Na povrch klademe rozpůlené meruňky a nakonec sypeme drobenkou. Nejlépe si pochutnáme na ještě teplém koláči.
5. místo
Koláče z kynutého těsta plníme náplní z tvarohu a půlkou meruňky. Použít můžeme čerstvé nebo kompotované meruňky. Tvarohová náplň je ovoněná citronem a rumem.
6. místo
Připravíme si těsto, kterým vyložíme formu na koláč a dáme na 1–2 hodiny do chladna. Mezitím nachystáme tvarohovou náplň a meruňky. Po vychlazení těsta navrstvíme do formy tvaroh a meruňky a vše pozvolna pečeme, dokud povrch koláče nezezlátne. Výborný koláč s pořádnou porcí tvarohu nám přijde v létě určitě k chuti.
7. místo
Meruňková bublanina je výjimečná použitým vaječným likérem. Je velmi jemná a nejlepší je, když na ni použijeme velké množství meruněk. Určitě se bude rozplývat na jazyku a bude během chvíle nejen upečená, ale i snědená.
Na meruňkových dobrotách si v letních dnech skvěle pochutnáme. Zajímavé tipy, jak lze meruňky zpracovat, jak je uchovávat, a na co je použít, najdete v dalším článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Cheesecake - luxusní dezert pro příjemný chuťový a estetický zážitek. Jak udělat pečený i nepečený
Sladké likéry mohou navodit pohodu nejen v čase Vánoc. Jejich výroba není vůbec složitá
Komentáře