Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Už jste objevili báječnou chuť mrkvových moučníků? Jsou skvělé díky jemné zelenině příjemně nasládlé chuti. Mrkev je navíc lehce barví dozlatova a dává jim lahodnou vláčnost. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty z našeho receptáře. Doporučujeme vyzkoušet.

Mrkev je zajímavá a důležitá zelenina - chutná dětem i dospělým, je výtečná zasyrova i po tepelné úpravě. Těžko si bez ní představíme některé polévky a oblíbený bramborový salát. Díky příjemné chuti je její použití naprosto univerzální, navíc je mrkev velmi zdravá a cenově snadno dostupná. Vyzkoušejte ji také ve sladké kuchyni, otevře před vámi zase nové dimenze chutí.
 

  1. Šátečky z mrkvového těsta
  2. Afrika řezy
  3. Mrkvový perník s povidly
  4. Vynikající mrkvové řezy
  5. Mrkváče
  6. Mrkvový koláč
  7. Zdravá špaldová buchta

1. místo

Šátečky z mrkvového těsta jsou klasikou. Těsto, které je příjemně vláčné a tvárné, snadno připravíte z polohrubé mouky, tuku a strouhané mrkve. O kyprost se postará prášek do pečiva a cukr se do těsta nepřidává, proto šátečky ocení i ti, kdo se mu vyhýbají. Náplň zvolte podle vlastní chuti a možností. Výborná je např. tvarohová.

2. místo

Tato šťavnatá buchta je příjemně vláčná díky mrkvi a banánu, navíc povrch moučníku je potřený tvarohovým krémem. Afrika řezy chutnají svěže a mají jemnou konzistenci. Těsto je krásně provoněné strouhanými ořechy.

3. místo

Perníky na plech jsou mimořádně oblíbené mezi začínajícími i zkušenými hospodyňkami. Připravují se podle různých receptů a pro změnu je můžete upéct se strouhanou mrkví, vmíchanou do těsta. Nezapomeňte přidat kakao a povrch ozdobte povidly a čokoládovou polevou.

4. místo

Mrkvové řezy jsou krásně nadýchané nejen díky kypřicímu prášku, ale také díky bílkovému sněhu. Mrkev nastrouhejte pěkně najemno. Po vychladnutí moučník ozdobte pudinkovým krémem, který je zjemněný smetanou a příjemně voní po skořici.

5. místo

Mrkváče podle tohoto receptu obsahují pěknou dávku mrkve, uhnětené těsto je potřeba nechat půl hodiny odpočívat a pak se můžete pustit do tvarování jednotlivých kousků. Můžete je plnit třeba marmeládou nebo povidly a ještě zatepla posypat cukrem. 

6. místo

Jednoduché koláče na plech má rád každý - i strávníci i hospodyňky. Hotové jsou během chvilky a chutnají pokaždé. Vyzkoušejte je také s jemně nastrouhanou mrkví a ochucené citrónovou kůrou. I tento recept má na našem webu velký ohlas, proto si ho nenechte ujít.

7. místo

Dáváte přednost špaldové mouce před obyčejnou? To je moc dobře a také pro vás máme zajímavý recept. Vláčnost lahodnému moučníku dodají nastrouhaná jablka i mrkev, ještě lepší chuť zase skořice a rozinky. Těsto je snadné na přípravu a recept potěší všechny, kdo hledají hrnkové recepty.

Linecký koláč s mrkví určitě zaujme, a to nejen přípravou, ale také chutí. Díky mrkvi můžete počítat s tím, že bude krásně vláčný a jeho barva bude lehce zlatavá.

 

Komentáře

Další tipy a triky