Už jste objevili báječnou chuť mrkvových moučníků? Jsou skvělé díky jemné zelenině příjemně nasládlé chuti. Mrkev je navíc lehce barví dozlatova a dává jim lahodnou vláčnost. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty z našeho receptáře. Doporučujeme vyzkoušet.
Mrkev jezajímavá a důležitá zelenina - chutná dětem i dospělým, je výtečná zasyrova i po tepelné úpravě. Těžko si bez ní představíme některé polévky a oblíbený bramborový salát. Díky příjemné chuti je její použití naprosto univerzální, navíc je mrkev velmi zdravá a cenově snadno dostupná. Vyzkoušejte ji také ve sladké kuchyni, otevře před vámi zase nové dimenze chutí.
Šátečky z mrkvového těsta jsou klasikou. Těsto, které je příjemně vláčné a tvárné, snadno připravíte z polohrubé mouky, tuku a strouhané mrkve. O kyprost se postará prášek do pečiva a cukr se do těsta nepřidává, proto šátečky ocení i ti, kdo se mu vyhýbají. Náplň zvolte podle vlastní chuti a možností. Výborná je např. tvarohová.
Tato šťavnatá buchta je příjemně vláčná díky mrkvi a banánu, navíc povrch moučníku je potřený tvarohovým krémem. Afrika řezy chutnají svěže a mají jemnou konzistenci. Těsto je krásně provoněné strouhanými ořechy.
Perníky na plech jsou mimořádně oblíbené mezi začínajícími i zkušenými hospodyňkami. Připravují se podle různých receptů a pro změnu je můžete upéct se strouhanou mrkví, vmíchanou do těsta. Nezapomeňte přidat kakao a povrch ozdobte povidly a čokoládovou polevou.
Mrkvové řezy jsou krásně nadýchané nejen díky kypřicímu prášku, ale také díky bílkovému sněhu. Mrkev nastrouhejte pěkně najemno. Po vychladnutí moučník ozdobte pudinkovým krémem, který je zjemněný smetanou a příjemně voní po skořici.
Mrkváče podle tohoto receptu obsahují pěknou dávku mrkve, uhnětené těsto je potřeba nechat půl hodiny odpočívat a pak se můžete pustit do tvarování jednotlivých kousků. Můžete je plnit třeba marmeládou nebo povidly a ještě zatepla posypat cukrem.
Jednoduché koláče na plech má rád každý - i strávníci i hospodyňky. Hotové jsou během chvilky a chutnají pokaždé. Vyzkoušejte je také s jemně nastrouhanou mrkví a ochucené citrónovou kůrou. I tento recept má na našem webu velký ohlas, proto si ho nenechte ujít.
Dáváte přednost špaldové mouce před obyčejnou? To je moc dobře a také pro vás máme zajímavý recept. Vláčnost lahodnému moučníku dodají nastrouhaná jablka i mrkev, ještě lepší chuť zase skořice a rozinky. Těsto je snadné na přípravu a recept potěší všechny, kdo hledají hrnkové recepty.
Linecký koláč s mrkví určitě zaujme, a to nejen přípravou, ale také chutí. Díky mrkvi můžete počítat s tím, že bude krásně vláčný a jeho barva bude lehce zlatavá.
Komentáře