Bublanina je oblíbený a známý moučník. Receptů na bublaniny je sice mnoho, ale v našem přehledu jsou ty nejvyhledávanější a nejoblíbenější z našeho receptáře. Výborné jsou s čerstvě natrhaným ovocem a posypané voňavou drobenkou.
Nejraději máme ty vláčné, jemné a kypré, příjemně sladké, rozplývající se na jazyku a plné lahodného ovoce. Příprava netrhá dlouho, jen si musíme donést rybíz, meruňky, borůvky nebo jiné dobroty ze zahrady nebo z městského trhu. Do bublanin patří to dobře vyzrálé a nejlepší.
Bublanina podle tohoto receptu má v receptu základ z ušlehaných vajec, šlehání nesmíme odbýt - čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější. Ovoce (např. třešně) před přidáním lehce poprášíme hladkou moukou, aby neklesalo ke dnu. Výsledná bublanina je vláčná a krásně nadýchaná.
Luxusní třešňová bublanina je kyprá, nadýchaná a lahodná. Do těsta přidáme kromě kypřícího prášku i žloutky, které jsme utřeli s cukrem, kefír a ušlehaný sníh z bílků. Těsto lze použít i do ovocných dortů a rolád. Je velmi chutné a vláčné.
Štavnatý letní moučník připravíme nejen s třešněmi, ale s jakýmkoliv ovocem. O kyprost se opět kromě kypřícího prášku postarají našlehaná vejce s cukrem. Povrch koláče posypeme voňavou drobenkou a za chvíli si můžeme s rodinou pochutnávat.
Do této bublaniny zapracujeme měkký tvaroh, zakysanou smetanu a pudinkový prášek. Můžeme se těšit na úžasný chuťový zážitek - tvarohové moučníky jsou vždy skvělé, jemné a vláčné. Moučník je sice nízký, ale zato plný ovoce. Zužitkujeme do něj maliny, rybíz, ostružiny nebo jahody.
Tohle není klasická bublanina, jak ji známe z naší kuchyně. Jedná se o oblíbený francouzský koláč, který se připravuje z těsta připomínající palačinkové. Ovoce nejprve promícháme s cukrem a necháme odpočinout. Potom ho nasypeme do formy a zalijeme těstem. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.
Bublanina je vláčná a výjimečná díky přidanému jogurtu, který si můžeme sami připravit podle jednoduchého receptu. Suroviny jednoduše smícháme, výsledné těsto je hustší, proto se musí na plechu rozetřít stěrkou. Poklademe ho ovocem - vždy podle toho, co zrovna dozrává.
Borůvky, to je lahoda, ať už ty z lesa nebo zahradní. A moučníky z nich jsou úžasné. Na tuto bublaninu našleháme cukr se žloutky až do pěny, nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Bude se nám hodit domácí šlehač. Těsto poklademe opláchnutým a okapaným ovocem, poté upečeme.
Komentáře