Čím více venku fouká, tím více doma chutná. Nevěříte? Využijte plody podzimu a připravte si s námi několik rychlých receptů, které k tomuto období neodmyslitelně patří.
Hledáte inspiraci, co uvařit k obědu? Máme pro vás hned sedm tipů na jednoduché a výborné obědy, které dokonale ladí s podzimem a jsou ověřené našimi kuchtíky.
Fazolový guláš plný barev zasytí a zahřeje. Na oleji orestujeme cibuli s nakrájenou zeleninou a žampiony. Přidáme fazole s rajčatovou omáčkou, gulášový krém, párky a chvíli povaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Tip na rychlý bezmasý oběd ocení nejen vegetariáni. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mezitím zesklovatíme cibuli, přidáme mouku, a zalijeme vývarem. Doplníme hořčicí, posolíme a vaříme. Nakonec zalijeme smetanou a dochutíme. Podáváme s vejci.
Skvělý tip nám poradí, jak připravit domácí zadělávané kysané zelí. Zelí pokrájíme, přidáme šunku, slaninu a sýr s česnekem. Vše promícháme a přidáme vejce, smetanu a mouku, dochutíme. Tvoříme placičky, které smažíme na oleji.
Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Brambory nakrájíme na tenké klínky. Zalijeme připravenou bylinkovou marinádou a vše promícháme. Rozprostřeme na plech a pečeme.
Vůně hub je všude kolem. Na tento guláš jednoduše vyškvaříme špek, přidáme cibuli a zasypeme paprikou. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme houby, brambory a papriky, vaříme doměkka. Dochutíme a podáváme s čerstvým chlebem.
Patizon zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme pustit vodu. Připravíme si trojobal, strouhanku smícháme s pepřem, sýrem a paprikou. Patizony obalíme. Dáme na plech, potřeme olejem a pečeme dokřupava.
Červená řepa je královnou podzimu. Uvařenou a nakrájenou na kostičky ji rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut. Poté ji smícháme s polníčkem, nakrájeným kozím sýrem a vlašskými ořechy. Zalijeme zálivkou a podáváme.
Máme pro vás jeden sladký bonus navíc. Pochoutkovou žemlovku s jablky, která je doladěná vanilkovým pudinkem a svěžím tvarohem.
Komentáře