Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 rychlých obědů v barvách a vůni podzimu. Jednoduché recepty na jídla, která nás během sychravého počasí zahřejí
Zdroj: Top recepty

Čím více venku fouká, tím více doma chutná. Nevěříte? Využijte plody podzimu a připravte si s námi několik rychlých receptů, které k tomuto období neodmyslitelně patří.

Hledáte inspiraci, co uvařit k obědu? Máme pro vás hned sedm tipů na jednoduché a výborné obědy, které dokonale ladí s podzimem a jsou ověřené našimi kuchtíky. 

1. místo

Fazolový guláš plný barev zasytí a zahřeje. Na oleji orestujeme cibuli s nakrájenou zeleninou a žampiony. Přidáme fazole s rajčatovou omáčkou, gulášový krém, párky a chvíli povaříme. Podáváme s čerstvým pečivem. 

2. místo

Tip na rychlý bezmasý oběd ocení nejen vegetariáni. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mezitím zesklovatíme cibuli, přidáme mouku, a zalijeme vývarem. Doplníme hořčicí, posolíme a vaříme. Nakonec zalijeme smetanou a dochutíme. Podáváme s vejci. 

3. místo

Skvělý tip nám poradí, jak připravit domácí zadělávané kysané zelí. Zelí pokrájíme, přidáme šunku, slaninu a sýr s česnekem. Vše promícháme a přidáme vejce, smetanu a mouku, dochutíme. Tvoříme placičky, které smažíme na oleji.

4. místo

Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Brambory nakrájíme na tenké klínky. Zalijeme připravenou bylinkovou marinádou a vše promícháme. Rozprostřeme na plech a pečeme. 

5. místo

Vůně hub je všude kolem. Na tento guláš jednoduše vyškvaříme špek, přidáme cibuli a zasypeme paprikou. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme houby, brambory a papriky, vaříme doměkka. Dochutíme a podáváme s čerstvým chlebem. 

6. místo

Patizon zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme pustit vodu. Připravíme si trojobal, strouhanku smícháme s pepřem, sýrem a paprikou. Patizony obalíme. Dáme na plech, potřeme olejem a pečeme dokřupava. 

7. místo

Červená řepa je královnou podzimu. Uvařenou a nakrájenou na kostičky ji rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut. Poté ji smícháme s polníčkem, nakrájeným kozím sýrem a vlašskými ořechy. Zalijeme zálivkou a podáváme. 
Máme pro vás jeden sladký bonus navíc. Pochoutkovou žemlovku s jablky, která je doladěná vanilkovým pudinkem a svěžím tvarohem. 

A nezapomeňte, podzim dovoluje větší příjem kalorií, a proto si dopřejte to, co máte rádi. Paleta podzimních chutí je totiž opravdu pestrá. 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky