Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 letních třešňových dobrot. Oblíbené recepty na bublaninu, třešňové muffiny, nepečené moučníky a třešňovou zmrzlinu
Zdroj: Top recepty

Třešňové dobroty patří k létu stejně jako pochoutky z jahod, malin, meruněk a borůvek. V našem přehledu je výběr, který určitě potěší. Vyzkoušet můžeme tradiční bublaninu, třešně v tvarohové peřince, muffiny nebo třeba třešňovou zmrzlinu.

Dozrávající třešně jsou na stromech lákavé a chutné, jenže je musíme co nejrychleji zpracovat. Jinak se na ně vrhne hladové hejno špačků nebo je poškodí deště. Výborné jsou čerstvé, ale na zimu si je snadno zavaříme nebo zmrazíme. Budou se nám hodit na bublaniny a další moučníky.

  1. Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
  2. Dvoubarevná peřinka s tvarohem
  3. Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky
  4. Třešňové taštičky z listového těsta
  5. Třešňové muffiny s čokoládou
  6. Nepečené jogurtové bábovičky s třešněmi
  7. Třešňová light zmrzlina s jogurtem

1. místo

Když třešně dozrávají na stromech, tak obvykle to první, co se z nich rozhodneme připravit, je třešňová bublanina. Nadýchaný a šťavnatý moučník podle našeho receptu je hotový během chvilky, protože o nakypření těsta se postará prášek do pečiva, a nečeká nás kynutí. Třešně obalíme v hrubé mouce, aby neklesaly ke dnu.

2. místo

Dvoubarevná peřinka se peče z těsta, které si rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich obarvíme kakaem. Na těsto rozložíme tvaroh utřený s cukrem a žloutkem, do této lahodné peřinky poklademe ovoce (třešně nebo jiné) a povrch ještě posypeme voňavou drobenkou

3. místo

Podle tohoto receptu si připravíme nejprve korpus, poté nás čeká práce s želatinou a tvarohem. Postup je popsán velmi podrobně, aby dobrotu každý zvládl. Kromě tvarohového dortíku si připravíme ještě želé košíčky s třešněmi, do kterých se dá použít i jiné ovoce podle možnosti.

4. místo

Koupené listové těsto nám pečení usnadní, ale zato si dáme záležet na třešňové náplni do taštiček. Po naplnění je potřeme bílkem a posypeme krupicovým cukrem, ostrým nožem do nich vytvoříme tři zářezy a upečeme je v troubě do zlatova. A za chvíli si budeme pochutnávat na výborné letní snídani.

5. místo

Třešňové muffiny jsou další dobrotou, kterou si v létě můžeme upéct - do každého kousku budeme potřebovat 4–5 třešní a nahrubo nasekanou čokoládu, tato kombinace vytvoří velmi příjemnou chuť. Místo třešní lze použít i lehce pikantní višně.

6. místo

Nepečené dezerty jsou velmi populární. Podle našeho receptu je připravíme z jogurtové hmoty, kterou zpevníme želatinou, ochutíme skořicí a vanilkou, a doplníme želatinovou vrstvou z jahodového džusu. V dezertu jsou vypeckované třešně a dozdobený je meduňkou nebo mátou.

7. místo

Tato zmrzlina je opravdu "light". Potřebujeme na ni nízkotučný jogurt a k oslazení bylinku stevii. Třešně by měly být chutné a sladké. Zmrzlinu připravíme pomocí zmrzlinovacího strojku. A jak připravit zmrzlinu bez použití strojku, poradí náš další článek.

Třešně jsou výbornou surovinou na marmelády a džemy, můžeme je kombinovat i s dalším ovocem, např. s rybízem. Třešně před zpracováním vždy nejprve zbavíme pecek - jak je snadno a rychle odpeckovat, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Další tipy a triky