Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizota jsou velmi chutnou záležitostí. Můžete je připravit v honosném stylu s krevetami, na druhou stranu do nich můžete využít zbytky kuřete pečeného předchozí den. A právě pro svou nekonečnou variabilitu jsou tak oblíbená.

Vrcholná delikatesa i takzvané vaření z vody, obojí vystihuje jedno slovo - rizoto. To lze připravit na nespočet variací, od těch nejlevnějších, až po ty luxusní. Ve všech případech však vznikne velmi chutný a sytý pokrm, který se těší velké oblibě.

Krémová rizota

Krémová rizota se vyznačují svou jemností, kterou jim dodává kousek másla, případně i nastrouhaného sýru. K tomuto základu pak lze libovolně přidávat různé druhy zeleniny, hub a masa podle vašich chutí nebo stávajících domácích zásob.

Rizota s houbami

Mnozí z nás nedají dopustit na chuť hub, které se po úspěšné návštěvě lesa snažíme "propašovat" do různých pokrmů. Houbová rizota se však bez ohledu na to vyhřívají na výsluní prvních příček oblíbenosti pro jejich úžasnou chuť i konzistenci.

Masová rizota

Tato rizota mají své speciální místo v srdci každé hospodyňky. Během chvíle lze totiž v rizoto proměnit zbytek grilovaného masa, masovou konzervu nebo orestované kousky masa. To přimícháme se zeleninou do rýže a syté jídlo je hotové.

Rizota s mletým masem

Srbské rizoto je nedílnou součástí jídelníčku každé školní jídelny. A co víc, i tam patří mezi ta nejvíce konzumovaná jídla. Mleté maso skvěle doplní jakékoliv vaše oblíbené koření, zelenina čerstvá nebo mražená, a chutný oběd či večeře jsou rychle na stole.

Zeleninová rizota

Ne každý však může nebo chce konzumovat maso. Proto pro vás máme také tipy na zeleninová rizota, na kterých si pochutnají vegetariáni v podobě hlavního jídla, ale i masožravci, kteří je mohou použít jako přílohu například k plátkům masa.

Připravte si chuťově úžasné rizoto s cuketou a žampióny a dejte nám vědět, jak se vám povedlo. U nás patří mezi ta nejoblíbenější rizota vůbec a využijete do něj i přebytky cuket. Díky názornému videu ho zvládne připravit i nezkušený začátečník:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky