Jaké jsou možnosti využití toustového chleba? Našli jsme jich překvapivě dost
Toustový chléb je výborný polotovar, díky kterému jednoduše a rychle připravíme pohoštění, večeři, svačinu a další jídla. Možností je překvapivě mnoho, rádi vám některé z nich představíme.
Toustový chléb můžeme upéct sami a ohlídat si tím kvalitu surovin. Většina z nás ale asi častěji sáhne po nabídce obchodů, kde za poměrně nízký peníz koupíme chléb světlý nebo tmavý rovnou nakrájený na tenké plátky, a může hned tvořit. Mnohdy nám stačí i zbytek chleba k vytvoření dobroty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit z toustového chleba
- Tousty: Naplníme, přiklopíme druhým plátkem chleba a zapečeme v toustovači, na pánvi, grilu nebo v troubě. Toustů je na našich stránkách mnoho, většinu z nich zvládnou i děti.
- Obrázkové tousty pro děti: Zkuste podle naší šikovné uživatelky připravit dětem obrázkovou snídani nebo svačinu. Není to složité a děti budou mít velkou radost.
- Sendviče: Plátky chleba naplníme, slepíme, zatížíme a zabalíme. Můžeme sendvič i rozkrojit v úhlopříčce nebo křížem na menší. Připravíme rychlou svačinu.
- Pohoštění: Na oslavu můžeme připravit nápadité pohoštění v podobě rolád nebo jednohubek. Jednotlivé plátky chleba stlačíme válečkem, tím pečivo zhutní a půjde po naplnění rolovat jako těsto.
- Slané dorty: Plátky chleba promažeme pomazánkou, skrojíme do požadovaného tvaru, potřeme pomazánkou a ozdobíme. Někomu tím uděláme radost větší než dortem sladkým.
- Knedlíky: Kostičky toustového chleba nahradí žemle nebo jiné pečivo do houskových knedlíků. Výborné jsou i karlovarské nebo špekové knedlíky z toustového chleba.
- Nádivka do drůbeže: Toustový chléb poslouží místo rohlíků nebo žemlí jako základ nádivky. Můžeme jej využít i do jarní nádivky (hlavičky).
- Chuťovky a krutonky: Plátky chleby nakrájené na kostičky nebo proužky, opečené a okořeněné můžeme použít jako vložku do polévek, křupavý element do salátu nebo jen jako zobání k televizi.
- Ze staršího chleba můžeme připravit dokonalou panko strouhanku.
- Krusta k zapékání: Z bílého toustového chleba v drtiči (chopper) připravíme drobenku, kterou ochutíme nasekanou petrželkou, drobně sekaným česnekem a nastrouhaným parmezánem. Drobenkou zasypeme osolené plátky zeleniny, ryb nebo kuřecího masa a zapečeme. Vznikne voňavé a chutné jídlo.
Napište nám, jaké další nápady z toustového chleba doma používáte. Inspirujete tím i ostatní uživatele.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Výborný toustový chléb můžeme upéct sami doma a není to nijak složité ani pracné
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře