Ježíškova krupička neboli šrotka: Vánoční valašská krupicová kaše se jedla s medem a milovali ji děti i dospělí
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jana Pá, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 16. 10. 2024 08:07
„Přání a gratulace“ Nadja, 9. 10. 2024 16:39
Poslední příspěvky
„já u nás nic ,jedou jen hasiči a sanitky“ Jana Pá, před 1 hodinou
„Hezký den, dneska nevařím, mám ještě houbovku. Manžel jel…“ tara23, před 2 hodinami
„MarcelaPa: hledala jsem rcp na Tvé ovoce pod pokličkou,…“ Nadja, před 16 hodinami
před 2 hodinami
před 2 hodinami
Ale dělá mi starost magdalenka. Je to aspon měsíc co tady nebyla. Naposled snad říkala, že jede na dovču. Snad se brzy přihlásí
před 16 hodinami
před 16 hodinami
Ten švestkový koláč máš parádní, ten bych si dala i já, žádné kraje
před 16 hodinami
dnes varim kureci polevku a budu delat zapekany kvetak. Zbytek svestkoveho kolace ke kave.
Kolacky vsem chutnali , nejvice s tvarohem. Ja jsem jich udelala malo a tak nekteri ani neochutnali a divili se ze jsou jiz pryc Na jablkovy zavin je vzdy nejvice uchazecu. Tentokrat ho pekl syn a po nem se jen zaprasilo
před 20 hodinami
20241016_155825.jpg
před 21 hodinami
před 21 hodinami
před 21 hodinami
před 21 hodinami
V nedávných letech jsem také používala rostlinné tuky jako Perlu apod. Teď už zase jen máslo, sádlo na smažení i občas na chleba, jen na pečení tuk Zlatá Haná s přidáním kousku másla. Olej mám doma vždycky - pro případ, že dojde sádlo a do proslulé olejové bábovky. Kupuji obvykle řepkový. Ze slunečnicového jsem jednou dělala majonézu a byla hořká, tak už se mu vyhýbám. Olivový mi nechutná.
Jahodovými knedlíky mi děláš chutě - mňam.
před 22 hodinami
Děda byl nekompromisní, " Máš to samé lupení, sbal si to a jdi ". To byly časy a ty večery.
Když jsem česala, tak jsem měla od babičky nakázáno 6 věrtelů . Každý rok jsem se na chmel těšila.
Byla jsem tam i v 68, když přijeli Rusáci a plížili jsme se na chmelnici namáčknuté na baráky.
Tam jezdili po karlovarce do Prahy
před 22 hodinami
A hrášek také u nás JZĎáci pár let pěstovali, ale pak přešli na pelušku. Ta sice byla nahořklá, ale zvykli jsme si, když nebylo nic lepšího. A představ si, že jsem letos u silnice objevila pole s hráškem, tak jsem Petra vyhnala na polní pych - vůbec se mu nechtělo, ale když jsem mu řekla, že si tam dojdu sama (o berlích), tak se slitoval a přinesl mi ho plnou kapsu. To jsem se úplně vrátila do dětství. A za týden bylo po hrášku - zaorali ho jako zelené hnojení.
16. 10. 2024 09:56
16. 10. 2024 09:51
No a Roztoky jsou spíš průmyslová vesnice. Moc polí tady nebylo, akorát vzpomínám že za zahradou několik let byl hrách. To byla dobrota .
A z domova jsem zvyklá dávat do všeho máslo a smažit na sádle hlavně řízky. Olivový olej dávám do salátů. Pak ještě občas používám řepkový olej a slunečnicový. Nic jiného nekupuji
16. 10. 2024 09:49
1 2 3 … 2460 Další