Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová gulášová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 153 kJ /
1 471 kcal
Bílkoviny164,46 g
Tuky18,34 g
Vláknina53,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy137,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazuľu deň dopredu umyjeme a namočíme. Dáme variť. Krok 2: Cibule pokrájame nadrobno a dobre dlho smažíme na masti, príp. oleji. Krok 3: Zasypeme mletou paprikou, pridáme mäso pokrájané na kocky, obraciame až zbelie, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak. Podlievame trochou horúcej vody a dusíme do mäkka. Krok 4: Pokrájame a pridáme papriku a ošúpanú paradajku, feferónku - kto rád štipľavé. Keď je mäso aj fazuľa skoro úplne uvarené, zmiešame dokopy, dolejeme vodou na požadovanú hustotu, prevaríme, dochutíme. Moja mamka dochucovala aj majoránkou, ja nie. Krok 5: Zvlášť si uvaríme domáce široké rezance - nudle, alebo obyčajné halušky (múka, vajce, voda), ktoré pridávame do tanierov pri podávaní.

Zveřejněno 19. 4. 2010

Poznámka autora magdalenka

Servírujeme s kopčekom kyslej smotany.

Sýta polievka, poteší hlavne v zime.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Z1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Z1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

sikulka7:
Jj, svatá pravda...
Roky jsem pekl podobně...
Nyní dělávám "Papriky pečené, k dalšímu užití určené" :-)
https://www.toprecepty.cz/recept/40146-papriky-pec...

HankaPu: Paprikový krém se dá vyrobit jednoduše i doma - upečeme papriky na 180 st.C až zhnědnou,
spálí se. Hned, ještě horké dáme do igelitového pytlíku zapařit, aby se daly loupat. Oloupeme, rozmixujeme s olivovým olejem, solí a pepřem ( kdo chce, přidá chilli ) a dáme do skleniček. V lednici dost dlouho vydrží. Určitě se dá i sterilizovat, já to nikdy nestihla, hned mi to snědli.

sikulka7: napsala jsi to moc hezky:-*moje babička je už skoro 40 let v nebi ale pořád na ni s láskou vzpomínám i na její skvělá jednoduchá jídla....

sikulka7: Nedá mi to, abych ještě pro vás něco nepřipsala. Mě učila vařit babička, které by dnes bylo už přes sto let. Byla, jak se říkávalo, akurátní.Vařila zásadně z čerstvých surovin a žádné náhražky. Když přišel do Čech boom margarinů, Ramy atd., řekla mi - margarínů jsem se najedla dost za války a už ho nikdy nevezmu do huby. Mastila sádlem a máslem. Poslední roky života prožila u mě, naučila mě spoustu kuchařských fíglů, tak jak to naše babičky uměly. Dodne ji slýchávám, když si nevím rady, jak říkávala
dej tam to, či ono a na moji otázku kolik, odpověděla asi tolik. Žádná dochucovadla nikdy nepoužívala a přesto vařila skvělá a lahodná jídla. Chybí mi.

magdalenka: Já vím, nechtěla jsem se vás dotknout. Jen je mi líto lidí, kteří všude nacpou dochucovadla a masoxy, potom vše chutná stejně a vytratí se jim ta původní, skvělá chuť pokrmu.Nehledě na ta éčka
a pod. A tu vaši polévku si určitě uvařím !!! Bodík ode mne už máte.

sikulka7: pisem, ze maggi a masox prida, kto pouziva. Ja sa im vyhybam tiez.

Fazole a jakékoliv pokrmy z nich máme rádi. Tenhle recept se mi moc líbil, než jsem při čtení narazila na masox a maggi . Zklamalo mě to, ale přesto tu polévku uvařím, samozřejmě bez masoxu. Lidi, česká kuchyně je vyhlášená, má spoustu skvělých receptů rozmanitých chutí. Zkuste vařit bez dochucovadel, masoxů a maggi ! Objevíte nečekané vůně a chutě, které vám přebíjejí ta dochucovadla a potom chutná vše stejně .:-O

:-Onevšimla som si tento recept,ale už je uložený:-)Krásne fotky a verím že bude dobrá:-p:-p

Elizka, fotka od teba poteší vždy. Dúfam, že aj chutilo.

Magdalenko, díky za tip na dobrou polévku. Vařila jsem ji přesně podle tebe, jen tu paprikovou pastu jsem neměla, takže bez ní. Posílám fotky.
Hani, myslím, že se u nás jmenuje Harissa.

Hanička, je to pomletá červená paprika so soľou,(plus nejaké to konzervačné éčko) určite niečo podobné existuje aj u vás. Má to intenzívnejšiu paprikovú chuť, keď to dávam do jedál.

Magdalenko, čím by se dal nahradit ten paprikový protlak, nevím kde ho seženu. dík:-D

Už ji vidím v PH, +:yes::-)

Dík za záujem, včera si ju manžel dával v reštaurácii, tak som si spomenula, že som ju nevarila 100 rokov...;-)

:-p

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
gulasova polevka, gulášová polévka s fazolemi, fazolova polevka s paprikou, fazolova gulašovka, gulášová polévka s fazolema, fazolovogulasova polevka, dietní gulášová polévka, gulášová pasta, fazolová pasta, gulášová polévka s s fazolemi, fazolová polévka, fazolová polévka od babičky, gulasova polevka recept, hovězí polévka s fazolemi, polevka fazolova na paprice, fazolová polévka s na paprice, domace nudle, gulasova, fazolová polévka na paprice, golášová fazolová polévka

Suroviny:
fazole, maso, cibule, olej, paprika sušená sladká, pepř černý, česnek, protlak paprikový, sůl, paprika čerstvá zelená, rajče, feferonka, voda, masox, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu