Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Suroviny pro 1 dávka
na 5-6 krajíců
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 069 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 43,05 g |
Vláknina | 15,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Moje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 2 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 5 hodinami
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Senex před 45 minutami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
TondaJ před 1 hodinou
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 2 hodinami
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 3 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 20 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 21 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 22 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP 27. 4. 2025 13:29
Tématické fráze:
pomazánka z pohanky,
pohanková škvarková pomazánka,
pohanková pomazánka,
jak správně uvařit pohanku,
škvarková pomazánka z tofu,
pohanka recepty,
pohanka pomazánky,
tatarák z pohanky,
pomazánky z pohanky,
pohanková pomazánka škvarková,
pohanka pomazanka,
rostlinné pomazánky recepty,
falosna skvarkoba pohankova natiwrka,
rostlinná škvarková pomazánka recept,
rostlinná pomazánka recept,
recepty na rostlinné pomazánky,
pomazankazpohanky,
falašná škvarková pomazanka,
pomazanka s pohankou,
rostlinné pomazánky
Suroviny:
pohanka,
vývar masový,
cibule,
olej,
česnek,
hořčice,
olej,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
okurky sterilované
Komentáře (71)
Měla jsem nachystaný celozrnný chleba na pomazání, ale měla jsem už hlad, tak jsem chleby snědla s máslem a rajčaty, udělala si pohanku a co myslíš: snědla ji jen tak teplou, fakt skoro jako prejt (který téměř nejím)
Je to vážně děsně dobré, chválím a udělám znova, třeba stihnu namazat
A možno mám nejakú inú pohánku - sparená a pod perinu schovaná nevstrebala všetku vodu, takže som dala na sporák a chvíľu ešte varila.
Zatímco A) dodatečně přidaný olej bezezbytku pojmulo, tak B) si se sádlem (zatepla) moc nevědělo rady a tuk z části zůstal na povrchu (i na foto je B) lesklejší)
Mimochodem, nemám dojem, že respektuješ přání administrátora.
Ba ne, něco takového se vymyslet nedá... o něčem takovém se může akorát zdát v těch nejstrašidelnějších snech...
Respektuji přání administrátora a k názvu rcp se nevyjadřuji…
A)
Uvařeno podle receptu. Už po pár minutách byla pohanka měkká a než se všechna voda vyvařila, tak na máčku nebyla asi proto, že se jen tak rozvařit nenechá.
Můj „tyčák“ si ani neškrtl a prý by rád viděl toho kolegu, který si s tou hmotou poradil…
Nevím, zda to byl jen dojem, ale přišlo mi, že A) bylo vodovější než B)
B)
Pohanka pouze spařená a pak uložená v teple;
byla pevnější než podle A)
Místo olivového oleje použito vepřové sádlo. No, koho by napadlo cpát do škvarků EVOO, že.
Ve finále jsem oba produkty smíchal, část slupl s chlebem a část jen tak se salátem z rajčat a poupat denivky.
*****
Mně to vůbec nepřišlo jako škvarková pomazánka, ale daleko víc jako zabíjačkový prejt… a možná, až budou paraši (valašský výraz pro zlobivá děcka) o prázdninách přecpaní masem, tak do nich naláduji tady totok...
S tím qantem vody je to proti přírodě a mýmu přirození, ale udělám, jak stojí psáno...
No a v tym druhym hrncu to udělám po svym, jak správně předpokládáte
Myslím, že to bude jedlé udělané tak či tak
Nevím, proč sem plancete játro...
Aha už vím: http://www.toprecepty.cz/recept/27220-pohanka-s-ku...
Navir:
Že nezklamal? Se nedivte! Se klamáním živím. V pokru to ani jináč nejde...
No, čeština je bujný oř:
"1/4 hrnku pohanky uvaříme ve dvou hrncích vody do úplného vyvaření vody."
...a kolik vlastně tý vody přijde do každého hrnce, he?
Chystám s rcp zkusit a nerad bych udělal kopanec
Ten poměr zde v rcp uvedený je 1:8
Takže, vařila Jana Remkova: podle tohoto rcp, vařila, vařila
U nás říkáme pohance "valašská trojka"
To občas paní casinová vstane dřív, spaří pohanku a donese ji do lože manželského. Popřejeme jí půl hodiny v teple a pak se na ni vrhneme jako kudlanky...
Muj syn je velky sportovec a vzdy nekolik tydnu pred zavody zacne drzet delenou dietu, pohanku tez zarazuje, ale v salatech se zeleninou, teplou i studenou, toto by nikdy nepozrel, protoze by mu to nic nedalo. Drzet delenou dietu neznamena nacpat si bricho "jen tak", ale zivit se urcitym zpusobem, vytezit z potravin co nejvice a pritom nezatizit zbytecne organismus.
http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=7161