Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 353 kJ / 84 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,97 g |
| Tuky | 1,25 g |
| Vláknina | 8,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 348 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 14,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.
Krok 2: Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovjanku, hrst cibulové natě a libeček.
Krok 3: Na marmeládou potřený plát rozložíme plátkový nebo nastrouhaný sýr, pomažeme vychladlou vaječnou směsí, zabalíme a zajistíme silnější nití.
Krok 4: V papiňáku osmažíme na rozpáleném tuku nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme roládu a prudce ji opečeme ze všech stran.
Krok 5: Přidáme asi 5 dl vody, kostku bujonu, hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 30 minut.
Krok 6: Hrnec odstavíme, necháme dojít, otevřeme, roládu vyjmeme, nitě odstraníme a maso uchováme v teple.
Krok 7: Ve 3 dl studené vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do vařící šťávy. Podle chuti dochutíme a necháme ještě 10 minut provařit.
Krok 8: Roládu nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hodí se různé zeleninové saláty.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hodí se různé zeleninové saláty.
Zveřejněno 12. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4zJg
Moje poznámka
Krůtí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4zJg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 26 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 46 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
krůtí roláda,
nejlepší krůtí recepty,
krůtí roláda recept,
recept krůtí roláda,
rolada z krutiho masa,
recept na kruti roladu,
krůtí roláda recepty,
nejlepší krůtí roláda recept,
pikantní krůtí roláda,
nejlepší krůtí rolády recepty,
krůtí rolády,
čím naplnit krutí roládu,
výborná krůtí roláda,
krutí roládky,
roláda krútí,
recepty kruti rolada,
čím naplnit roládu,
krutirolada,
nejlepší krůtí roláda,
krutí rolády - recepty
Suroviny:
maso krůtí,
marmeláda rybízová,
sůl,
pepř,
sýr plátkový,
cibule,
salám selský,
kunovjanka,
nať cibulová,
libeček,
bujón zeleninový,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (17)
Nedělám to v papiňáku jako ptáčky, ale v míse z varného skla. Protože nám chutná, tak děláme rovnou dvě.