Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skoro rybí salát z květáku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 515 kJ /
362 kcal
Bílkoviny22,59 g
Tuky22,76 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 287 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy15,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a spolu s očištěnou mrkví dáme vařit. Zelenina musí ještě lehce křupat, nesmí být rozvařená. Vejce také uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout. Krok 2: Pak květák a vejce nastrouháme nahrubo a mrkev a okurky na jemno. Vše smícháme v misce, přimícháme jemně nasekanou cibuli, osolíme a opepříme. Krok 3: Připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, jogurt, hořčici a citrónovou šťávu. Zálivku vmícháme do salátu a před podáváním salát necháme vychladit.

Zveřejněno 20. 7. 2015

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: varecha.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skoro rybí salát z květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPP9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skoro rybí salát z květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Mmelinda: Musím potvrdit, je vynikající :-)

Hledala jsem něco místo oblíbeného tradičního bramborového salátu, po kterém mi však bohužel bývá vždycky těžko. A tento salát mi naprosto vyhovuje, odleželý je vážně výborný. Jen jsem dala místo jogurtu samou zakysanku. Mňamózní záležitost.:yes:

Angel 666:nechala jsem odležet a druhý den jsem si k tomu dala kuřecí stehno,no nevadí zkusila jsem něco nového-každému vše chutnat nemusí.

Angel 666::-p:-)

Jana Remková: Jani, jsem fakt ráda, že Ti recept přišel vhod ;-):-)

Angel 666: A já si ho dnes opět udělala ke karbanátkům, protože mi fakt chutná moc. ;-). 100 lidí, 100 chutí:-)

Janatka: každému chutná něco jiného ;-). Nechala jsi salát odležet? Já se přiznám, že když jsem chutnala čerstvě udělaný, tak jsem si taky říkala - nic moc, ale odleželý mně fakt chutnal, pěkně se spojily chutě a bylo to něco úplně jiného :-p :-)
A děkuji za fotku :-)

Tak jsem to také vyzkoušela,očekávala jsem od toho více:-/,už podruhé dělat nebudu,jinak květák miluji,ale toto mě tolik neoslovilo.:-O;-)

Určitě vyzkouším :yes::yes:

hosta: Jituško, jsem ráda, že ani u vás recept nezklamal a že jste si pochutnali ;-). Děkuju za fotečku :-K:-)

Vše kromě cibule jsem protlačovala kolečkem na krájení brambor, nejprve květák a ten jsem vymačkala od přebytečné tekutiny. Salát je moc dobrý, foto přikládám, bod jsem přiložila dříve:-))

Vypadá to moc chutně, jako příloha by mě to nenapadlo, my to jedli k večeři s pečivem :-), ale takhle to taky musím zkusit ;-)

Angel 666: Přidávám foto oběda. Verze salátu s masem :-)

Angel 666: Jak důvěrně to znám z dob minulých, hlavně právě u syna! :-D

Jana Remková: no, já taky někdy mlžím, jak se dá, hlavně, když se snažím nacpat něco zdravého do svého nejmladšího patnáctiletého syna. Vždycky říkám buď obecně, že je to z masa nebo zeleniny a honem to zamlouvám :-). Někdy to projde, někdy ne :-))

Angel 666: Je docela sranda někdy, když člověk neví, co jí a pak se zhrozí, co?? Taky to tak dělám. :-D. Na otázku, co to je? Z čeho to je? Odpovídám.."něco moooc zdravého" :-D

Jana Remková: Jano, původní recept byl pojmenován Falešná treska. To se mi zdálo úplně scestné, ale zase když už to mělo být něco od ryby, tak jsem tomu dala tenhle název :-)). Mně se taky nejvíc líbí, že ten květák tam není poznat, jak jsem psala, manžel dlabal, chutnalo mu, ale kdyby věděl, že baští květák, tak by si asi nedal :-D. Klidně recept šiř dál, od toho dobré recepty jsou, aby se dostaly k lidem co nejvíc ;-)
Fotka je super a myslím, že na oběd si taky pochutnáš, odleželý salát byl ještě lepší :-p

Angel 666: Takže provedeno. Možná bych ho nenazvala "skoro rybí", necítila jsem nic podobného rybám. Každopádně je to skvělý salát ze skvělých surovin, který se zahnízdí v mých oblíbených salátech. ;-). Zvláštní je, že bych tam nepoznala květák, kterého je tam hodně. Paráda!! :yes: Děkuji ti moc za něco aspoň pro mne nového a moc dobrého. Přidávám ti foto mé snídaně a mám v plánu si jej dát i k obědu k pečeným křídlům :-). A hlavně, snad ti to nevadí, hned teď se jdu podělit o tento salátek s dělenkami na FB. Tvé jméno, jako jméno autora pochopitelně zmíním;-)

Taky se mi to moc líbí, ukládám a udělám brzy:yes:

Jana Remková: Jano, dej pak vědět, jak sis pochutnala ;-)

Bože, to nemá chybu!! Hned si to tisknu!! Mám plnou pusu slin!! Paráááááááda!!:-p:yes:

Angel 666::-D:-D Tak u mňa je to naopak, ja musím mať tú mrkvu surovú. :-D:-D:-D Ale šalát je fakt dobrý. :yes:;-)

tejaja: díky tomu, že zelenina byla vařená, tak salát chutnal i manželovi, který tím pádem ani nepoznal, že se krmí květákem, který jinak moc nemusí ;-):-)).

Robím túto pomazánku, ale zeleninu nevarím, dávam surovú. ;-)

Moc se mi líbí, ukládám si;-):yes:+

Tématické fráze:
květákový salát, salát z květáku, recepty z květáku, saláty s květáku, květákový salát jako rybí, rybi salat, recept na salát z květáku, květák recepty, rybí salát recept, salaty z květáku, květákové recepty, výborný květákový salát, květákový salát recept, falesny rybi salat z kvetaku, recepty květakový salát, květák salat, květak a salat, salát z květáku a brambor, recepty květák recepty, recept u květáku

Suroviny:
květák, mrkev, vejce, okurky sterilované, cibule, sůl, pepř, smetana zakysaná, jogurt bílý, hořčice dijonská, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu