Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený hovězí pupek na mrkvi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 754 kJ /
3 526 kcal
Bílkoviny182,83 g
Tuky256,40 g
Vláknina17,37 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 17,57 g
Sůl46,45 g
Sacharidy113,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až zhnědne. Krok 3: Pak přidáme maso a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme překrájených 10 malých mrkví, pár koleček pórku, dvě jarní cibulky, přidáme hořčici (nejlépe dijonskou) a přidáme harissu nebo sladkou papriku. Krok 5: Dusíme, až je maso měkké, pak zahustíme. V hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a za stálého míchání vlijeme do omáčky, povaříme, dokud nezhoustne.
Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 12. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený hovězí pupek na mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený hovězí pupek na mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlLJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Krásně nafocené. Ukládám. :-p

Ja jsem nerekla, ze se rozvari, mrkev neni brambora, nerozpadne se, ale zmekne k nevire....

Jitkas: ach jo ti neregistrovaní mrkev jsem tam dal hned a nerozvařila se akorát při zahušťování omáčky musíte vyndat z hrnce maso i tu mrkev jinak to rozbijete na mraky ju;-)

Promin, nepozorne jsem cetla, ale v to pripade bych tu mladou mrkvicku vlozila az pozdeji....

Jitkas:samozřejmě v papináku ;-)

Duseny hovezi pupek za 60'? Ale mozne je vse....

Dělám dost podobně, u nás se mrkvička může i bez masa, ale i s ním je to dobré :-p:yes:

hosta:dík :-K

Líbí se mi to:yes:, podobně dělám líčka, když "dojde" víno:-)

Tématické fráze:
hovězí pupek recepty, hovězí pupek recept, hovězí pupek, recepty z hoveziho pupku, recepty z masa hovězí pupek, hovězí pupek s mrkví, pečený hovězí pupek mrkev, recept na hovězí pupek, dušený hovězí pupek, hovězí v mrkvi, recept hovezi pupek, hovězí dušené v mrkvi, jak se dela hovezi pupek, co se děla z hovězího pupku, hovezi pupek na mrkvi, hovězí pupek v papinaku, hovězí na mrkvi, jak se dělá hovězí na mrkvi, recepty hovezi pupek, recept hovězi pupek recepty

Suroviny:
pupek hovězí, sádlo, cibule, mrkev, pórek, pepř, sůl, harissa, cibulka jarní, hořčice dijonská, mouka hladká, bujón, brambory, máslo, mléko

Přidat fotografie receptu