Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 411 kJ /
337 kcal
Bílkoviny11,02 g
Tuky26,92 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy11,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou. Krok 2: Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijte dvě lžíce) a přidejte řepu. Krok 3: Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.

Zveřejněno 14. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9VW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9VW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

casino:tím, že bude dlouho padat, se potrhá. Takže hladina nesmí být moc vysoko, aby z vejce nebyly cáry a nesmí být moc nízko, aby se vejce nepřikydlo o dno :-D Takže - tak akorát ;-)

"Hladina vody nesmí být moc vysoko..."
Si myslím, že čím vyšší hladina, tím lépe;-) a to proto, že aby si vejce moc nenatlouklo:-D

http://www.toprecepty.cz/recept/40008-ztracena-zas...

Moc hezké, chutnalo by mi:-):yes::yes:+

Tématické fráze:
jak dlouho vařit zastřené vejce, salát se špenátem a vejcem, salat s vejcem a špenátem, schwarzwaldská šunka salat, zastreny vejce, salát se ztraceným vejcem a tatarkou, jak dlouho varit zastreny vejce, zastřené vejce jak dlouho vařit, salat se spenatem a varenymi vejci, recepty ze schwarzwaldské šunky, salát se špenátem, schwarzwaldské, salát z červené řepy + šunka, salát se špenátem vejcem

Suroviny:
špenát baby, řepa červená, šunka schwarzwaldská, vejce, semínka sezamová, řeřicha, ocet, olej olivový extra virgin, šťáva citronová, sirup javorový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu