Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečeného patizonu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 186 kJ /
283 kcal
Bílkoviny8,58 g
Tuky6,60 g
Vláknina18,15 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy43,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte. Krok 2: Nakrájený patizon položte na plech pokrytý pečícím papírem, přidejte také nevyloupaný česne, palici pouze rozdělte na menší části. Krok 3: Vše osolte a posypte tymiánem a bohatě zastříkněte olivovým olejem. Krok 4: Takto připravený patizon dejte péct do trouby rozehřáté na 140 stupňů na dvě hodiny. Krok 5: Po dvou hodinách orestujte v hrnci na olivovém oleji cibuli, brambory a mrkev nakrájené na kostky. Krok 6: Z patizonu oberte tymián a česnek vymáčkněte ze slupek. Krok 7: Patizon i česnek přidejte k zelenině do hrnce a zasypte lžičkou kari. Krok 8: Přidejte jemně strouhanou kůru z poloviny pomeranče a šťávu z celého Vše zalijte přibližně litrem vody, osolte dle chuti a vařte doměkka. Krok 9: Uvařenou polévku rozmixujte do hladkého krému a přidejte kysanou smetanu. Krok 10: Polévku podávejte se lžící kysané smetany a doplňte třeba krutony.

Zveřejněno 11. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečeného patizonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPr5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečeného patizonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vyzkoušeno! Neměla jsem pomeranč ani smetanu, ale i tak byla dobrá, dochuceno navíc čerstvou petrželkou..

:-O:-O jeden patizon mám zrovna doma...takže už vím, co s ním:yes:

Tématické fráze:
polévka z patizonu, patizon recepty polevka, patizon polevka, krémová polévka z patizonu, recepty z patizonů, patizon recepty, pečený patizon, patizon polévka recept, polévka z patyzonu, polévka patizon, patizon recept, patison polevka, příprava patizonu, patizonová polévka, recepty na patizon pečeny, polevka s patizonu, polévka z patizonu recept, patyzon polévka, z patyzónu, zelí z patizonu

Suroviny:
patizon, česnek, brambory, mrkev, cibule, pomeranče, olej olivový, tymián čerstvý, koření kari, sůl, pepř, smetana kysaná, jogurt

Přidat fotografie receptu