Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 881 kJ /
3 557 kcal
Bílkoviny208,55 g
Tuky178,52 g
Vláknina23,20 g
Cholesterol 968 mg
Sodík 3,08 g
Sůl7,52 g
Sacharidy267,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Krok 2: Masovou směsí naplníme cannelloni.
Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, osmažíme ji a zalijeme studeným mlékem. Krok 3: Po zhoustnutí vložíme do bešamelu toustový sýr a bylinkovou kostku, stáhneme teplotu a necháme rozpustit dohladka. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, případně dosolíme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C. Krok 5: Na dno pekáčku nebo zapékací misky nalijeme trochu bešamelu, poskládáme naplněné cannelloni a přelijeme bešamelem. Krok 6: Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby na půl hodiny. Krok 7: Poté alobal odstraníme a zapékáme ještě cca 15 minut.

Zveřejněno 15. 9. 2010

Poznámka autorky Eliza

Recept je inspirovaný knihou Vaření v přímém přenosu. Z masové směsi se vytvářejí placičky, které se položí na plátky brambor, zalijí koupenou sýrovou omáčkou a zapékají v troubě.

Mně napadlo směsí naplnit cannelloni a zapéct s pažitkovo-sýrovým bešamelem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G89K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G89K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

ahojky, testoviny maji i v Lidlu a nejsou vubec drahe :-) Receptik taky vyzkousim, vypada to moc krasne.

Děkuju moc za výborný recept,který jsem minulou neděli uvařila.Moc všem chutnal.
Pro velký ohlas znova zopakuju.;-):yes::-K

krásné foto.. inspirující chuťové pohárky k nejvyššímu výkonu a slinotvorbě:-8:-D:yes::yes:
+1;-):-)

Majka:-) u nás je mají i v Lidlu;-).

Majko a odkud jsi? Ze by ti zkusil poradit nekdo "mistni":-)

Majko, asi ti neporadím. Mám v okolí dva obchůdky, kam pro cannelloni zajít, ale určitě je budeš mít z ruky... Leda bys bydlela na Vinohradech, ale to si nemyslím, protože bys je běžně sehnala. Je mi líto...

majko, regionální zásobování se bohužel může lišit...i v Praze jsem si vyzkoušela, že co obchod, to trochu jiný sortiment...co je v Penny na Jižním Městě, nenašla jsem v Bráníku...:-O

Tak jsem si přečetla komentáře a přišla jsem na to, že nejsem jediná, kdo je nemůže sehnat :-)
Kaufland, Interspar, Albert tam všude jsem byla a nesehnala jsem je, jen to Tesco jsem nezkoušela, ale tam se jen tak nedostanu. Tak nevím :-)

Vypadá to báječně, jen ty tstoviny nemůžu nikde senat. Poradíte mi někdo ????? Předem děkuju

Diky za tipy u nas to je Jicin je ani v Tesku ani v Kauflandu nemaji chci je udelat se spenatem a syrem podle itala v kuchyni proto jsem je chtela koupit v nedeli jedeme do Ml. Bol. tam je Albert hned tam letim diiiiiiiiiiiiiiiky:-D

Děkuju za bodíky :-K. Mě hlavně překvapila ta masová směs z Vaření v přímém přenosu, je opravdu dobrá a na fotkách je vidět, jak je kompaktní a pěkně drží tvar. Trubičky byly nahusto naplněné (to je také vidět), přesto se to nespeklo do nevzhledné hmoty...

:yes:krása, hned bych si dala, i když je tak pozdě:-8 +1

Joj ... to je krásné potrubí :-p :-D:-D. Cnnelloni jsem ještě nikdy nedělala, ani nevím proč :-// To se musí napravit;-) +:yes::yes:

Eli, tak už jsem si to šoupla do oblíbených a určitě vyzkouším, vypadá to na velkou mňamku:yes: a fotky krásné jako vždy:yes::yes::yes: +

Janka 46 - já je běžně kupuju v Albertu, Kauflandu, mají je i v Tescu a Intersparu - mrkni tedy tam, kde to máš blízko, jsou to velmi obvyklé těstoviny a pro supermarket by to neměl být problém (v menších krámcích asi ano)

Tématické fráze:
canelloni s masovou směsí, s italem v kuchyni, cannelloni, plněné papriky s besamelem, cannelloni, cannelloni recept, canellony, cannelloni plněné špenátem, recept na cannelloni, recept cannelloni, co jsou cannelloni, cannelloni s italem v kuchyni, kde koupit cannelloni, caneloni s besamelem, cannelloni recepty, canelloni se špenátem, s italem v kuchyni cannelloni, caneloni, cannelloni plněné mletým masem, recepty na cannelloni, caneloni plněné špenátem recept

Suroviny:
cannelloni, maso mleté, sýr ementál, hlíva ústřičná, mrkev, žloutek, česnek, pažitka, koření pěti vůní, pepř, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, sýr plátkový, kostka bylinková, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu