Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zahuštěná kuřecí polévka se smetanou a domácími nudlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 308 kJ /
1 508 kcal
Bílkoviny118,20 g
Tuky43,36 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 570 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy158,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více. Krok 2: Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou cibuli. Krok 3: Tu první hnědou slupku na ní nechávám. Krok 4: Vývar pak procedíme a zahustíme buď jíškou z másla a 4 lžic mouky nebo mouku rozmícháme v mléce a polévku zahustíme takto. Já jíšku tady nedělám. Krok 5: Necháme dobře pozvolna provařit nejméně 20 minut, přidáme nakrájenou uvařenou zeleninu, pokud na skeletech je, tak obrané maso. Krok 6: Zjemníme smetanou, necháme zavařit a vypneme. Krok 7: Polévku můžeme dochutit v průběhu vaření dle svých zvyklostí. Krok 8: Pokud zeleninu použijeme mraženou, tak dáme do polévky po procezení vývaru chvilku povařit a zahustíme. Polévku podáváme s nudlemi, ty přidáme až na talíři a povrch posypeme nakrájenou petrželkou. Krok 9: Nudle si vyrobíme tak, že smícháme hrubou mouku, vejce, vodu a malinko oleje do bochánku. Krok 10: První použijeme vidličku, pak rukou. Těsto musí být dost tuhé. Krok 11: Vyválíme plát, necháme chvíli proschnout, ale ne oschnout, pak by se lámalo. Krok 12: Nakrájíme na pásy, těch dáme pár na sebe a nožem nakrájíme širší nudle. Já dělala nudle z poloviny, z druhé poloviny jsem udělala strouhání. Krok 13: Nudle vložíme do většího množství osolené vařící vody, občas promícháme. Krok 14: Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou. Krok 15: Na 5 porcí nám stačí použít polovinu těstovin, druhou polovinu nevaříme, necháme pořádně proschnout a uchováme na jindy. Místo domácích můžeme použít kupované těstoviny.

Zveřejněno 28. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXlm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Maruško:yes::yes: - díky, bude výborná pro tyhle zimní dny;-)

Krásně barevná a před domácími nudlemi klobouk dolů :yes:.

Tématické fráze:
kuřecí polévka se smetanou, zahustene polevky, kuřecí vývar se smetanou, kureci polevka s nudlemi, vývar se smetanou, zahuštěná polévka, bila kureci polevka, zahuštěná zeleninová polévka, slepici polevka zahustena, polévka zeleninová zahuštľná, polévka zeleninová zahuštěná, zeleninova polevka zahustena, polévka kuřecí se smetanou, zeleninová polévka zahuštěná a z vývaru, drůbeží polévka zahuštěná, polévky zahuštěné, zahuštěná polévka z kuřecího vývaru, dietní zahuštěné polévky, kuřecí maso s širokými nudlemi, polevka z kurete zahustena

Suroviny:
skelet kuřecí, sůl, pepř celý, koření nové koření, zelenina čerstvá, mléko, smetana sladká, mouka hladká, mouka hladká, máslo, petrželka zelená, nudle široké, mouka hrubá, vejce, voda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu